Reprezentativa de baschet feminin a României a mai suferit luni seara o înfrângere la Campionatul European de junioare de la Oradea.

În prima etapă a grupei E, echipa României a fost învinsă la Arena "Antonio Alexe" de cea mai puternică formaţie din serie, reprezentativa Spaniei, care s-a impus cu scorul de 73-25, după ce a condus în permanenţă şi a stăpânit cu autoritate jocul.

Din păcate, tânăra echipă română a intrat cu greu în joc, abia în minutul al 9-lea înscriind primele puncte, când mai era un minut din primul sfert. De altfel, la pauza dintre primele două sferturi, formaţia iberică conducea cu scorul de 13-5. Nici sfertul al doilea nu a fost mai bun pentru elevele antrenorului Gheorghe Mandache, cu amendamentul că au fost marcate ceva mai multe puncte, scor 8-21.

Nici pauza mare nu a adus un plus în jocul româncelor astfel că şi în sferturile următoare au fost întrecute "cu succes", scoruri 17-7 şi 22-5.

Din păcate "cu o singură floare nu se face primăvară", adică jucătoarea Sonia Ursu nu este de ajuns pentru ca echipa României să pună probleme şi altor reprezentative de calibru continental. Ursu a fost cea mai bună dintre tricolore şi luni seara, iar acest lucru se explică şi prin numărul de puncte marcate, 10, faţă de coechipierele sale, care au mai înscris prin Moraru şi Crăciun, câte 4, Grigore, 3, Baluta şi Dumitrache, câte 2 puncte.

De la iberice s-au remarcat în special, Ndour, cu 13 puncte, şi Diaz, cu 9 puncte înscrise.

În grupa României, în partidele de luni s-au mai înregistrat rezultatele: Suedia - Slovenia 64-42 şi Turcia - Polonia 76-65 (după prelungiri). Astfel, în clasament situaţia momentan este următoarea:

1. Spania 6 puncte
2. Suedia 6 puncte
3. Turcia 5 puncte
4. Polonia 4 puncte
5. Slovenia 3 puncte
6. România 3 puncte

La Sala Universităţii s-au desfăşurat jocurile primei etape din grupa principală F şi s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Belgia - Cehia 75-68
Serbia - Olanda 60-51
Franţa - Italia 47-40

Clasament grupa F:

1. Belgia 6 puncte
2. Franţa 6 puncte
3. Serbia 5 puncte
4. Olanda 4 puncte
5. Cehia 3 puncte
6. Italia 3 puncte

Şi în cadrul grupei G, cea care reuneşte echipele clasate pe ultimul loc în cele patru serii preliminare şi care luptă pentru evitarea retrogradării s-au desfăşurat luni primele dispute:

Slovacia - Rusia 64-56
Ucraina - Lituania 59-41

Marţi, cu începere de la ora 13.30, în cele două săli, Arena "Antonio Alexe" şi Sala Universităţii se vor disputa meciurile etapei a II-a din cele trei grupe, E, F şi G.

Programul disputelor de marţi:

Ora 13.30: Suedia - Polonia (grupa E, Sala Universităţii) şi Belgia - Olanda (grupa F, Arena "Antonio Alexe");
Ora 15.45: Slovacia - Lituania (grupa G, Arena "Antonio Alexe") şi Ucraina - Rusia (grupa G, Sala Universităţii);
Ora 18.00: Turcia - Spania (grupa E, Sala Universităţii) şi Cehia - Italia (grupa F, Arena "Antonio Alexe");
Ora 20.15: Slovacia - România (grupa E, Sala Universităţii) şi Serbia - Franţa (grupa F, Arena "Antonio Alexe").