Poloiştii orădeni ai echipei campioane CSM Digi au fost întrecuţi clar sâmbătă seara de vicecampioana Serbiei, formaţia VK Radnicki Kragujevac, în cea de-a VII-a etapă a grupei principale B din Liga Campionilor Europeni.

Cu toate că au evoluat în faţa propriilor suporteri, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", elevii antrenorului Dorin Costrăş nu au putut face faţă valorosului adversar, doar la început, în primul sfert, până la scorul de 2-3 situaţia fiind ceva mai echilibrată.

De aici, şi pe fondul unor decizii greşite ale arbitrilor, care de exemplu nu au acordat un penalti clar orădenilor, sârbii s-au desprins şi au câştigat primele opt minute cu scorul de 6-2.
Şi în sfertul secund situaţia din bazin a fost oarecum similară, Radnicki înscriind patru goluri, în timp ce orădenii, doar unul, prin N. Diaconu.

După pauza mare, în sfertul al III-a, situaţia s-a mai echilibrat, CSM Digi a beneficiat de un penalti, ratat însă de Cupic, oaspeţii au înscris însă de trei ori, prin Zlokovic, de două ori, şi Bogdanovic, în timp ce pentru gazde a marcat doar B. Cîmpianu, din penalti. S-a intrat astfel în ultima pauză cu avantajul de nouă goluri al vicecampioanei Serbiei, scor 13-4.

În ultimul sfert, orădenii au fost ceva mai prolifici, reuşind să înscrie de două ori, prin T. Negrean, din penalti, şi Kadar Kalman, dar şi oaspeţii au marcat de trei ori, prin D. Filipovic, de două ori, şi Korolija.

Astfel, scorul confruntării a fost 6-16, CSM Digi - Radnicki, o înfrângere destul de severă, aşa cum, la final, aprecia şi căpitanul gazdelor, Nicolae Diaconu, care a precizat că "am avut cea mai proastă evoluţie din această competiţie. Cred că mai jos de atâta nu se poate. Ne pare rău pentru public, că a venit în număr destul de mare şi a văzut această înfrângere severă".

În formaţia orădeană nu a jucat centru Gheorghe Dunca, cu probleme medicale, iar acest aspect s-a văzut.

Una peste alta, formaţia orădeană a mai disputat un joc de top din cea mai prestigioasă competiţie continentală intercluburi, dar rămâne doar cu un singur punct în grupa principală B a Ligii Campionilor. "În această fază, e o competiţie prea mare pentru noi", spunea la un moment dat un spectator din public, care poate fi totuşi contrazis de evoluţia băieţilor de la CSM în următoarele jocuri, fiindcă dacă vor evolua aşa cum au făcut-o în tur, de exemplu, cu Radnicki, unde au pierdut doar la două goluri.

Într-o altă partidă din etapa a VII-a a grupei principale B din Liga Campionilor, Partizan Belgrad a învins, pe teren propriu, echipa turcă Galatasaray Istanbul, cu scorul de 14-7.

În acestui eşec, CSM Digi rămâne în clasament pe locul VI, ultimul, cu un singur punct, în timp ce sârbii de la Radnicki şi-a consolidat poziţia de lider, cu 21 de puncte.

În următoarea etapă, campioana României va evolua tot acasă, pe data de 26 martie, cu cealaltă formaţie sârbă din grupă, Partizan Belgrad.


Digi Oradea - Radnicki Kragujevac 6-16 (2-6, 1-4, 1-3, 2-3)
CSM Digi Oradea: Gojko Pjetlovic, Bogdan Cimpianu 1 pen, Tiberiu Negrean 2 (1 pen), Nicolae Diaconu 1, Mihnea Chioveanu, Alex Popoviciu, Catalin Alexa, Vojslav Cupic 1, Andrei Cretu, Adrian Jurcă, Ramiro Georgescu, Kalman Kadar 1, Dorin Creţu. Antrenor Dorin Costrăş.

VK Radnicki: Zdravko Radic, Nikola Bogdanovic 1, Milos Korolija 1, Srdan Vuksanovic 2, Milos, Milicic, Aleksandar Ciric, Ivan Basara, Boris Zlokovic 5, Filip Filipovic 3 ( 1 pen), Dusan Markovic 1, Dorde Filipovic 3, Stefan Popovic. Antrenor: Uros Stevanovic.