Baschetbaliştii de la CSM Oradea au fost învinşi la Sibiu, în cadrul etapei a XX-a a campionatului Diviziei A. Deşi au pornit încrezători în şansele lor, conştienţi că cei de la CSU Atlassib traversează o perioadă mai puţin fastă, elevii lui Cristian Achim au fost surprinşi de dorinţa de victorie a gazdelor, care au stat mult mai bine în ceea ce priveşte procentajul aruncărilor, spre deosebire de orădeni, care la aruncările de 3 puncte, din 20 de încercări, au izbutit doar 4, având un procentaj de 20%, mult sub cerinţele unei echipe cu pretenţii.

După ce la pauza mare, sibienii conduceau cu un singur punct, 32-31, în cele din urmă s-au impus la o diferenţă de 16 puncte, rezultat 73-57.

Cu toate că au început bine jocul, conducând după primul sfert cu 19-13, încet, încet orădenii s-au stins, cedând următoarele 10 minute cu 19-12. Sfertul al III-lea a fost catastrofal însă pentru CSM, care a reuşit doar 10 puncte, în timp ce de primit a primit 25. În ultimele 10 minute situaţia s-a mai echilibrat, astfel că acest sfert, al IV-lea s-a încheiat egal, 16-16.

Nemulţumit de rezultat, dar şi de procentajul echipei sale la aruncările de 3, respectiv 2 puncte, antrenorul Cristian Achim s-a declarat totuşi satisfăcut, la final, cu faptul că echipa sa a pierdut la o diferenţă mai mică decât a reuşit să se impună în toamnă la Oradea, în faţa aceleiaşi echipe sibiene, ceea ce ar putea să conteze în lupta pentru accederea în faza play-off.

Tehnicianul orădean a apreciat evoluţia gazdelor, care s-au remarcat în special prin jucătorii Markovic, autor a 20 de puncte, şi Levas Seals, cu 16 puncte, dintre care 12 au fost prin patru aruncări de la distanţă, de trei puncte.

De asemenea, Cristian Achim a pus această înfrângere a echipei sale şi pe seama lipsei celui de-al 13-lea jucător, Vasile Ştefan, accidentat, care "lipseşte foarte mult din rotaţia echipei".

De la orădeni, în jocul de la Sibiu, cele mai multe puncte le-a reuşit Sasha Topcov - 15. El a fost urmat de Andelko Mandic, cu 14, Nemanja Maric, cu 9 puncte, şi Michael Schachtner, cu 8 puncte.

Dintre celelalte partide ale etapei a V-a din returul de campionat s-a mai remarcat victoria ilfovenilor de la CS Otopeni, în faţa bănăţenilor de la BC Timişoara.

În cadrul etapei a XXI-a, CSM Oradea o va avea ca adversară, pe teren propriu, pe echipa clujeană Universitatea Mobitelco, sâmbătă, 12 februarie.


Etapa a XX-a a campionatului Diviziei A la baschert masculin:

CSU Ploieşti - BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 104 : 94
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - SCM CSS Craiova 104 : 76
CSU Atlassib Sibiu - Municipal Oradea 73 : 57
BCM U Piteşti - Energia Rovinari 83 : 75
Municipal Bucureşti - CSU Cuadripol Braşov 92 : 75
CS Otopeni - BC Timişoara 83 : 68