Meciul al doilea al finalei campionatului Ligii Naţionale la baschet masculin nu a mai adus aceeaşi evoluţie pentru orădenii de la CSM, care duminică seară au trebuit să se recunoască învinşi la o diferenţă de 19 puncte, în partida de la Ploieşti, cu campioana en-titre CSU Asesoft.

Mult mai montaţi după înfrângerea de sâmbătă seară, ploieştenii au reuşit să conducă, cu excepţia primelor minute, pe întreaga durată a partidei s-au impus în final cu scorul de 95-76, după ce nici orădenii nu s-au mai ridicat la nivelul din prima confruntare. Astfel, raportul întâlnirilor directe din finală a devenit egal, 1-1.

Jocul a început într-o notă de echilibru, însă după 5 minute, gazdele au trecut la conducere şi treptat s-au desprins pe tabelă. Orădenii au debutat cu trei coşuri de trei puncte, înscrise de Subotic, Franklin şi Denison, însă primul sfert s-a încheiat în avantajul gazdelor, cu 24-20.

Sfertul al doilea este cel care a rupt şi până la urmă s-a dovedit că a clarificat jocul. Orădenii, pe lângă faptul că au ratat destul de mult au şi au primit 30 de puncte, au marcat doar 16, astfel că în pauza mare s-a intrat cu o diferenţă concludentă a gazdelor, scor 54-36.

În partea a doua, sportivii CSM au devenit ceva mai motivaţi, au început să joace la presing şi au redus din handicap, în special în sfertul III, când au marcat în total 22 de puncte şi au primit doar 16.

S-a dovedit a fi un simplu foc de paie însă, pentru că revenirea la 10 puncte faţă de adversar a fost temporară. În ultimele 10 minute, pe fondul mai multor greşeli personale, care au dus la eliminarea definitivă de exemplu a lui Subotic, au apărut în echipa orădeană Paşca, Popescu şi Ţîbîrnă în acelaşi timp, jucători care nu sunt titulari, iar acest aspect s-a văzut, CSM nemaiputând să se apropie pe tabelă, resemnându-se cu gândul înfrângerii.

Scorul final a fost 95-76 pentru gazde şi în acest fel situaţia la întâlnirile directe a devenit egală, 1-1.

Principalul marcator al orădenilor în meciul secund al finalei a fost Wiliam Franklin, autor a 15 puncte. L-a secondat Markovic, cu 14, şi Subotic, cu 13 puncte. De la ploieşteni, cele mai multe puncte le-au reuşit Alhajji Mohammed şi Ante Krapic, câte 20.

Sâmbătă, 7 mai, şi duminică, 8 mai, vor avea loc jocurile 3 şi 4 ale finalei, la Oradea, unde publicul spectator bihorean este aşteptat într-un număr cât mai mare, să-i poarte spre victorii pe jucătorii de la CSM, echipa antrenată de Cristian Achim. Dacă se vor impune în ambele confruntări de pe teren propriu, orădenii vor câştiga pentru prima oară titlul naţional.


CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea 95 - 76 (24 - 20, 30 - 16, 16 - 22, 25 - 18)

Sala: Olimpia Ploieşti
Spectatori: 4500

Arbitri: Marius Ciulin, Bogdan Podar şi Fabiana Martinescu

Comisar FRB: Stelian Bănică

Marcatori CSU Asesoft: Alhajji Mohammed 20 puncte, Ante Krapic 20, Cătălin Burlacu 16, Gerald Raymond Lee 15, Filip Adamovic 9, Bojan Popovic 9, Adrian Guţoaia 4 şi Jermaine Jonte Flowers 2 puncte

Marcatori CSM Oradea: Wiliam Edward Franklin 15 puncte, Radovan Markovic 14, Vujadin Subotic 13, Daniel James Dillon 12, Sean Morgan Denison 10, Titus Nicoară 6, Bogdan Şîbîrnă 4 şi Daniel Popescu 2.