În primul meci oficial din noul an, echipa orădeană de baschet feminin CSM Universitatea a fost învinsă sâmbătă, la Arena "Antonio Alexe", de către echipa clujeană Universitatea la o diferenţă de 22 de puncte, cu scorul de 92-70.

Echipa gazdă a început foarte timorat jocul, după cum avea să declare şi antrenoarea Adriana Niculescu, iar la capătul primului sfert clujencele conduceau cu scorul de 27-16. Deşi jocul s-a mai echilibrat un pic, şi sfertul al doilea a fost adjudecat clar de oaspete, cu 29-21. Doar în partea a doua formaţia orădeană şi-a mai revenit şi a reuşit să încheie sferturile III şi IV la diferenţe strânse, dar tot în defavoarea lor, scor 18-19, respectiv 15-17.

Tinereţea şi lipsa de maturitate sportivă şi-a spus cuvântul şi în jocul din etapa a II-a a grupei valorice II din campionatul Diviziei A pentru echipa orădeană, care rămâne cu o singură victorie în actuala ediţie de campionat, culmea, repurtată tocmai în faţa formaţiei clujene, dar în prima parte a competiţiei, în toamnă.

Cea mai eficace jucătoare de la CSM Universitatea a fost în această partidă Gavra, cu 19 puncte. Ea a fost urmată de Ulica, cu 16 puncte realizate, de Alexandra Vlaicu, cu 12 puncte, şi Edith Sabău, cu 8 puncte. De la echipa oaspete, principala marcatoare a fost Marta Fodor, autoare a 25 de puncte.

După cum a declarat antrenoarea Adriana Niculescu, jucătoarele Mihaela Adi, autoare a 4 puncte, şi Alexandra Vlaicu, cu 12 puncte, au evoluat, deşi erau răcite şi chiar înainte de meci au necesitat îngrijiri medicale, iar randamentul lor s-a dovedit în cele din urmă ca fiind unul scăzut.

Noile achiziţii Ordean şi Chiş au evoluat fiecare, prima, care revine după un an la Oradea, reuşind 4 puncte, în timp ce junioara Ruxandra Chiş a înscris 3 puncte.

În aşteptarea sponsorului de la vară, echipa orădeană evoluează în această parte secundă a campionatului, ediţia 2010-2011, mai mult pentru a pregăti tinerele jucătoare pentru sezonul viitor, potrivit lui Niculescu.

În celelalte partide ale etapei secunde din grupa A2 a Diviziei A la baschet feminin, CSU LPS Alba Iulia s-a impus la Iaşi, pe terenul echipei locale Politehnica Naţional, cu scorul de 58-48, în timp ce Galactica Braşov a învins pe teren propriu Sportul Studenţesc, cu scorul de 68-57.

Miercuri, 26 ianuarie, CSM Universitatea Oradea va disputa la Bucureşti meciul cu Sportul Studenţesc, rămas restant din prima etapă, după care campionatul grupei A2 se va întrerupe până pe 12 februarie.