Deşi au fost foarte aproape să-şi adjudece partida, baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM U au fost învinşi din nou, în cadrul campionatului Ligii Naţionale. Duminică seară, elevii antrenorului Cristian Achim au evoluat în deplasare, la Sibiu, în faţa formaţiei locale, CSU Atlassib, în etapa a IV-a a competiţiei interne.

Partida s-a încheiat cu victoria sibienilor, cu scorul de 86-84, după un final de coşmar pentru orădeni. Jucătorii de la CSM U au condus mai în permanenţă pe tabelă, dar au scăpat victoria printre degete, după ce în ultimele 30 de secunde, la scor egal şi-au ratat atacul prin Hatten, iar sibienii au înscris cu 3 secunde înainte de final, prin Johnson.

Comparativ cu evoluţia din runda precedentă, jucătorii de la CSM U au jucat mult mai bine de această dată, dar s-au pierdut cu firea pe final şi aceasta i-a costat.

Jocul i-a avut la timonă mai întâi pe orădeni, care au început mai bine meciul, aflându-se în avantaj pe tabelă pe parcursul primului sfert, până în minutul 10, când gazdele au trecut la conducere, scor 24-23.

Sfertul al doilea, la fel de echilibrat, le-a adus la conducerea scorului succesiv pe cele două echipe, numai că de această dată bihorenii au intrat la pauză în avantaj, cu scorul de 48-47.

După pauza mare, elevii antrenorului Cristian Achim s-au desprins chiar pe tabelă, în sfertul al III-lea, astfel că după 30 de minute de joc CSM U s-a aflat în avantaj cu 9 puncte, scor 71-62. La începutul ultimului sfert, avantajul bihorenilor a crescut chiar la 11 puncte, numai că finalul de joc nu a mai fost destul de bine gestionat, sibienii recuperând din diferenţă, pe fondul unui joc modest în atac al orădenilor.

În acest context, gazdele s-au apropiat foarte mult, iar cu două minute înainte de încheiere chiar au trecut la conducere, cu scorul de 80-79. Markovic a înscris apoi de la distanţă în ultimul minut, restabilind egalitatea 84-84. În ultimele 30 de secunde însă, după ce gazdele au ratat atacul, şi CSM U Oradea şi-a "bătut joc" de o fază importantă, iar cu doar 3 secunde înainte de final, Johnson de la sibienii a dat lovitura, înscriind punctele victoriei, cu scorul de 86-84.

Astfel, CSU Atlassib şi-a trecut în cont o nouă victorie, cea de-a treia în disputele cu CSM U Oradea din acest sezon, după cele din Cupa României.

Întâmplarea face ca CSM U Oradea să piardă meciul din etapa a IV-a la exact acelaşi scor cu care, sâmbătă, campioana Asesoft Ploieşti a pierdut în faţa echipei Steaua Eximbank Bucureşti.


CSU Atlassib Sibiu - CSM U Oradea 86-84 (24-23, 23-25, 15-23, 24-13)

Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu. Spectatori: circa 2.000

Principali marcatori CSU Atlassib: Bojovic 20 puncte, Popa Calotă 16 şi Popovic 14 puncte

Marcatori CSM U Oradea: Hatten 23 puncte, Dillon 17, Pantic 15, Subotic 12, Krapic 8, Markovic 5, Paşca 2 şi Sg. Pop 2 puncte.

Au arbitrat Laurenţiu Grigoraş, Bertalan Istvan şi Dragoş Nicolae.

În clasament, după patru runde, CSM U Oradea se află pe locul IX, cu o singură victorie.

În alte partide ale rundei a 4-a, BCM U Piteşti a învins Gaz Metan Mediaş, cu sorul de 83-63, Steaua CSM Eximbank a învins campioana CSU Asesoft Ploieşti, cu 86-84, iar SCM U Craiova a obţinut o victorie importantă, cu 90-86, în faţa clujenilor de la U BT.