192 de sportive, legitimate la 16 echipe, au fost prezente în weekend la Sibiu, acolo unde, în premiera pentru România, prima etapă a campionatului s-a jucat sub forma unui turneu de deschidere, pe teren neutru, în Sala Sporturilor "Transilvania".

Jucatoare, antrenori, oficiali, arbitri, toţi au avut ocazia unica de a se întalni în "formulă completă" înaintea unui campionat lung, pe parcursul căruia orgoliile se vor "ascuţi", în lupta pentru titlul naţional al sezonului 2011-2012.

Sportivele au fost premiate de către FR Baschet, iar pe parcursul după-amiezei de sâmbată, la pauza meciului masculin dintre CSU Sibiu şi CSM U Oradea, publicul sibian a putut urmări o parte dintre baschetbaliste transformate în adevarate manechine, ele prezentand o colecţie de modă semnată Anca Stănilă, creatoarea brandului sibian Anka's.

Echipa bihoreană CSM Universitatea Oradea a evoluat duminică, în a doua zi, şi a întâlnit o formaţie mai valoroasă, care şi-n ediţia trecută de campionat s-a bătut pentru poziţiile fruntaşe ale clasamentului. Diferenţa de valoare dintre loturile celor două echipe s-a văzut însă şi pe terenul de joc, unde sătmărencele au avut iniţiativa încă de la început, câştigând destul de lejer, în final, cu 72-44.


Rezultatele complete ale primei etepe a Campionatului Naţional de baschet feminin, Divizia A:
Sâmbătă
CSM Bucureşti Sportul Studenţesc - CSU Alba Iulia 75-80
Rapid Bucureşti - CST Alexandria 47-60
CSM Targovişte - Olimpia Braşov 81-42
Universitatea Cluj-Napoca - SCM CSS Craiova 49-81

Duminică
Nova Vita Tg. Mureş - Politehnica National Iaşi 74-54
BCM Danzio Timişoara - Olimpia Bucureşti 69-50
CSM Satu Mare - CSM U Oradea 72-44
CS BBALL 6 Sepsi BC - ICIM Univ V. Goldiş Arad 35-83