Elevii antrenorului Cristian Achim au pierdut prima partidă jucată în returul campionatului, fiind învinşi în deplasare de CSM Bucureşti, cu scorul de 90-74. Deşi au început partida mai bine, orădenii au avut două sferturi dezastruoase, ceea ce le-a dat prilejul gazdelor să se apropie pe tabela de marcaj, iar ulterior să preia conducerea şi chiar să se distranţeze.

La capătul primelor 10 minute de joc, CSM Oradea conducea cu scorul de 22-16, însă în sfertul al doilea, baschetbailştii bihoreni au reuşit doar 14 puncte, în timp ce adversarii lor au totalizat 23. În sfertul al treilea al meciului, elevii lui Cristian Achim au revenit spectaculos pe tabela de marcaj, au preluat conducerea şi chiar cu 10 minute înainte de finalul meciului aveau 3 puncte avans: scor 60-57.

În ultimul sfert, însă, echipa gazdă s-a distanţat, graţie şi procentajului foarte bun al aruncărilor de la distanţă de 3 puncte, ultimele minute ale jocului fiind adjudecate de formaţia bucureşteană, cu scorul de 33-14.

Principalul marcator al orădenilor în jocul din etapa a XVI-a a fost Andelko Mandic, autor a 16 puncte (2x3). El a fost urmat de americanul Michael Schachtner, cu 14 puncte (1), Nemanja Maric cu 12 puncte (1) şi Tyron Mittchel, cu 10 puncte (1). Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor şi Lazar Laszlo, cu 8 puncte, Vasile Ştefan cu 7 puncte, Sasha Topchov, cu 5 puncte şi Roland Torok, cu 2 puncte.

De la gazde, principalii marcatori au fost Tomic, cu 26 de puncte, Santana cu 18 (4x3) şi Mihai Paul cu 17 (3).

Având în vedere că meciul cu CSM Oradea era foarte important, echipa bucureşteană s-a pregătit suplimentar pentru această confruntare, apelând şi la serviciile a doi dintre cei trei jucători americani transferaţi în această iarnă, Smith şi Kraemer.

La final, diferenţa pe tabela de marcaj a fost dată de procentajul net superior al gadelor la aruncările de trei puncte, care din 22 de încercări au reuşit să concretizeze 12, în timp ce orădenii au punctat doar de 5 ori din 20 de încercări.

În alte partide disputate sâmbătă în cadrul primei etape din returul campionatului Dviziei A la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşi a învins pe teren propriu Atlassib Sibiu cu scorul de 71-68. Gaz Metan Mediaş s-a impus în deplasare pe terenul formaţiei Cuadripol Braşov cu 98-45, în timp ce Politehnica Iaşi a furnizat surpriza învingând Universitatea Craiova cu scorul de 94-90.

În etapa a doua a returului, CSM Oradea va evolua sâmbătă, 22 ianuarie, pe teren propriu în compania formaţiei Politehnica Iaşi.

Mihai Anghel