Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a fost învinsă sâmbătă la Drăgăşani cu scorul de 3-0, la pauză 1-0, de către echipa Damila Măciuca, în cea de-a 5-a etapă a Campionatului Ligii a doua, seria a doua. Deşi în prima repriză formaţia orădeană a prestat un joc bun, ratând 3-4 ocazii prin Mărkuş, Sulea şi Sorian, din păcate pe finalul primului mitan, fundaşul stânga Abdulyae Diarra a intervenit neregulamentar în careu comiţând henţ la şutul lui Adrian Popa. Astfel arbitrul Mihai Amorăriţei din Câmpina a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea gazdelor, penalty transformat de Albert Voinea.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul primei reprize a fost 1-0, iar cu toate că în debutul părţii a doua FC Bihor a alergat după egalare, în minutul 63 acelaşi fundaş stânga, Diarra, a recidivat, comiţând din nou henţ în suprafaţa de pedeapsă şi acelaşi Albert Voinea a transformat penalytul, ducând scorul de 2-0 în favoarea gazdelor.

La acest rezultat, jucătorii orădeni nu au mai avut puterea să revină, cu toate că au atacat poarta adversă, iar în minutul 88 au primit şi cel de-al treilea gol. În urma unei centrări a lui Melcea, Codin, de la bara a doua, l-a învins cu capul pe portarul Popescu şi a stabilit scorul final de 3-0 în favoarea gazdelor.

A fost un rezultat neverosimil înregistrat de echipa orădeană chiar la debutul pe banca tehnică a antrenorului Claudiu Niculescu. În pofida acestui eşec, tehnicianul s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor săi până la primirea primului gol. "Scorul nu reflectă absolut deloc ceea ce s-a întâmplat pe teren. Până la faza primului penalty, am jucat bine şi am ratat 3-4 ocazii foarte mari. Din păcate, greşeala lui Diarra, care a comis henţ la cele două faze, ne-a fost fatală, iar pe final am primit şi golul al treilea. Totuşi, am observat o schimbare în bine în jocul formaţiei noastre, şi de aceea nu trebuie să disperăm. Am şters cu buretele acest rezultat şi acum trebuie să ne concentrăm pentru meciul următor, pe care trebuie să îl câştigăm", a declarat tehnicianul la finalul jocului.

În partida de la Drăgăşani, FC Bihor a utilizat formula: Popescu - Oltean, Petrache, Tînc, Diarra - Florean, Coroian, Selagea (min 66 Voiculeţ), Sorian - Mărkuş (min 73 Hadăr), Sulea (min 55 M.Popa).

La joc au asistat 3.000 de spectatori, iar FC Bihor, în urma acestei înfrângeri, coboară pe poziţia 8 a clasamentului, cu 5 puncte, cel puţin până la ultimele două partide ale etapei programate duminică.

În schimb, Damila Măciuca, echipă antrenată de orădeanul Eric Linkar, se află la cea de-a patra victorie consecutivă, din tot atâtea posibile, având şi un golaveraj foarte bun, 8-0. Astfel Damila Măciuca este pe prima poziţie a clasamentului, cel puţin până la meciul de duminică al braşovenilor de la Corona.