Înaltă de 1.80 metri şi atletică, Daiana a păşit în lumea modellingului când avea 17 ani. Şapte ani mai târziu, eforturile sale şi ale familiei sunt răsplătite şi îşi trăieşte cel mai mare vis: în câteva săptămâni va deveni manechin Victoria`s Secret. Luna aceasta a fost acceptată în echipa "îngeraşilor" şi invitată la Los Angeles pentru a semna contractul.

BIHOREANUL a cunoscut-o în Oradea, oraşul în care revine când nu participă la concursuri ori prezentări de modă.

Victimă la şcoală

Originară din Tărian, unde familia sa se îndeletniceşte cu agricultura, Daiana Canalas a învăţat de mică să lupte pentru visurile sale. Din primii ani de şcoală până la majorat a făcut atletism de performanţă, motiv pentru care a şi absolvit Liceul cu Program Sportiv Bihorul. Sportul, spune tânăra, azi în vârstă de 24 de ani, a disciplinat-o şi a motivat-o să evolueze.

La competiţii se simţea în largul ei, dar lucrurile se schimbau când mergea la şcoală. "În perioada în care practicam atletismul eram foarte slabă. Îmi amintesc că băieţii din clasă glumeau pe seama mea, pentru că nu aveam forme, ziceau că sunt plată", povesteşte Daiana. A adunat, însă, zeci de premii la competiţii locale şi regionale din România.

Fără compromisuri

La 17 ani s-a gândit să încerce modellingul. "Nu prea ştiam cu ce se mănâncă, doar ce vedeam la TV ori în revistele de modă. Am căutat agenţii din România şi am găsit una în Cluj-Napoca, City Models, care chiar în perioada aceea organiza un casting", îşi aminteşte bihoreanca.

A fost acceptată în domeniu, a urmat mai multe cursuri şi a participat la câteva concursuri de frumuseţe. Şi-a dat seama curând că lumea modei nu e mereu roz. "În România nu toată lumea vrea să facă bine. Sunt unii care vor să profite, dar eu am avut noroc cu două mătuşi, Monica şi Dorina, care m-au însoţit peste tot, pentru că părinţii nu puteau. M-au învăţat să fiu atentă la oamenii cu care lucrez şi să mă orientez spre concursurile din străinătate", povesteşte tânăra, care s-a lăsat de atletism pentru cariera în modelling.

Drumul spre succes

Viaţa i s-a schimbat când l-a întâlnit pe John, un manager australian care a remarcat-o în 2017 la o competiţie din Monaco şi i-a propus să colaboreze. "De atunci este persoana în care am cea mai mare încredere. Din primele luni de colaborare m-a încurajat să merg la castinguri organizate de designeri celebri pentru Paris Fashion Week şi New York Fashion Week", zice Daiana.

A fost recrutată în echipa modelelor care au prezentat creaţii Chanel, Jaggad ori Guess şi a lucrat cu unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria modei, Andres Aquino, cel care în 2005 a pus bazele Couture Fashion Week, un show organizat periodic în metropole unde casele de modă cu tradiţie îşi prezintă colecţiile.

"Lucrând cu el şi casele de modă mari, am văzut că nu se mai caută modele blonde şi slabe, ci diversitatea, femei cu forme... Eu am 1,80 m, sunt brunetă şi cu un ten mai închis, dar asta nu a fost o problemă, ba chiar din contră. Am fost surprinsă să văd că designerii mă voiau din prima pentru catwalk", spune bihoreanca, care a ajuns să câştige mii de euro la o prezentare.

Naveta la Los Angeles

Anul trecut, în septembrie, s-a înscris la un casting organizat de Victoria`s Secret, casa de modă cunoscută pentru lenjeria intimă şi modelele supranumite "îngeraşi", între care până acum s-au numărat doar câteva românce.

După câteva luni a primit răspunsul: a fost acceptată şi invitată la sediul din Los Angeles al companiei, pentru semnarea contractului de colaborare, pentru campanii de produse şi prezentări pe catwalk. Urmează să semneze documentul chiar în luna septembrie, la un an de la selecţie.

Reprezentanţii Victoria`s Secret i-au propus şi să se mute în Los Angeles, însă Daiana este indecisă. "Legătura cu familia e foarte puternică şi nu m-am gândit niciodată să mă mut în străinătate. Cred că voi face naveta pentru început şi apoi voi vedea", zice ea, ştiind că totuşi ar putea fi şansa vieţii ei...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!