Un bărbat care a intervenit, curajos, ajutând victima unui accident din Oradea, până ca echipajele SMURD să ajungă la faţa locului, este catalogat pe internet "îngerul pentru motociclistul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare". Fără să stea pe gânduri, anonimul i-a acordat motociclistului lovit de un autoturism primul ajutor, făcându-i masaj cardiac și crescându-i astfel șansele la viață.

Anunţul a fost făcut pe grupul de Facebook Infotrafic Bihor de către un martor la eveniment. "Nu ştiu cine este acest om! Dar ştiu că azi, a fost ÎNGERUL pentru motociclistul de pe B-dul Ştefan cel Mare! A apărut la 10-15 secunde de când motociclistul a încetat să mai respire şi i-a făcut masaj cardiac, motociclistul începând să respire! Cred că merită aprecierea tuturor! Din partea mea, MARE RESPECT!!! Felicitări!!!", a scris internautul Florin Stenic.

Contactat de BIHOREANUL, Stenic a povestit că bărbatul din imagine a oprit cu maşina chiar în momentul în care motociclistul a intrat în stop cardiac.

"S-a oprit cu maşina, în momentul în care motociclistul a făcut stopul respirator, a venit şi a întrebat: «cine vrea mănuşi să mă ajute să-i oferim primul ajutor?». O doamnă s-a oferit, a şi primit mănuşile! Eu l-am întrebat dacă este cadru medical. «Sunt asistent!», a răspuns, şi l-am ajutat, la numărătoarea lui, să-l întoarcem pe spate şi el a început să-i facă masaj cardio! Cam în 60-90 secunde a început motociclistul să respire. O doamnă mai în vârstă (probabil din maşină cu el) a adus un tub ca să-l întubeze! Şi cam la 2-3 minute a ajuns şi ambulanţa SMURD", a povestit Florin Stenic BIHOREANULUI.

Sursele ziarului spun că intervenţia promptă a bărbatului din fotografie i-a crescut motociclistului şansele de supravieţuire.

"Nu ştim cine e, dar suntem bucuroşi că există. Pompierii militari îi mulțumesc salvatorului care nu a pregetat să sară în ajutorul unui seamăn a cărui viață a depins de gestul lui! Felicitări, om bun! Ești de-al nostru!", au transmis aceștia prin vocea purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, maiorul Camelia Roşca.

Nu se cunosc date despre identitatea salvatorului și nu se ştie deocamdată nici felul în care va evolua starea de sănătate a victimei. Cert este că motociclistul a fost preluat de echipajul SMURD, care l-a resuscitat și l-a transportat în stare critică la Spitalul Județean. Însă gestul bărbatului din imagine a fost apreciat de comunitate, stârnind deja sute de comentarii pe Facebook. Pentru el, jos pălăria!