Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat miercuri că la clinica Artimed din centrul Oradiei s-au format cozi mari după prânz pentru realizarea analizelor necesare în vederea obţinerii sau reînnoirii permiselor de conducere. Tânărul spune că sistemul de preluare a pacienţilor e acelaşi ca înainte de pandemie, adică aceştia pot să ia de dimineaţă bilete de ordine, cu care apoi stau la coadă pentru a ajunge la medici. 

"Aş vrea să semnalez că zilnic la Clinica Artimed se întâmplă acelaşi lucru: oameni îmbulziţi pentru a-şi face analizele pentru şcoala de şoferi. Distanţare socială zero! Acelaşi sistem învechit de 10 ani în gestionarea oamenilor", a sesizat Gabriel N., trimiţând şi nişte fotografii care demonstrează acest lucru. 

Orădeanul a reclamat că a trebuit să aştepte circa 2 ore şi jumătate pentru a-şi face analizele. Întrebat dacă la clinica Artimed se fac programări pentru a evita aglomeraţiile, aşa cum arată prevederile legale pe perioada stării de alertă, tânărul spune că nu, ci, pur şi simplu, oamenii iau bilete de ordine, cu care stau apoi la coadă.

"Am aşteptat 2 ore şi jumătate pentru o biată de reînnoire de permis. E inadmisibil aşa ceva! Nu mai vorbim de atitutinea personalului... E foarte trist că mai trăim aşa ceva în 2020", spune el.

"Începând de la ora 8 se iau bonuri de ordine personal de acolo. După care trebuie să revii la ora 13 când se adună toată lumea. Nu ţi se spune o oră aproximativă. Eu când am primit numărul de ordine 71 am intrebat dacă nu pot pleca şi să revin la o anumită oră. Mi-au spus că nu se poate şi să aștept", a mai transmis acesta BIHOREANULUI

Pe pagina de Facebook a clinicii se arată că zilnic analizele pentru fişa medicală auto se fac, aşa cum arăta şi reclamantul, între orele 13 şi 14.30, în timp ce alte tipuri de analize sunt programate mai devreme. Tot acolo că precizează că "eliberarea numerelor de ordine (programare)" se face de la ora 8. 

Contactat de BIHOREANUL, dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a precizat că toate clinicile, precum şi pacienţii acestora, trebuie să respecte regulile impuse în această perioadă, inclusiv cea privind programările prealabile pentru evitarea aglomeraţiei şi cea privind distanţarea socială. "Vom verifica aspectele semnalate", a adăugat dr. Ţîrţ.