Temperaturile extrem de mici din această perioadă se resimt şi în mijloacele de transport în comun, se plâng călătorii OTL. Un orădean a sesizat BIHOREANUL că, vineri, în autobuzul 26 (Bulevardul Dacia – Calea Borşului) erau… -1,8 grade, lucru dovedit chiar de termometrul din mijlocul de transport în comun, pe care acesta l-a fotografiat.

"Multă lume nu ştie că temperatura indicată este cea ambientală, nu cea de afară. Acest şofer nu deschide uşa din faţă dacă sunt mai multe persoane în staţie ca să nu cumva să îngheţe de frig. Suntem nevoiţi să urcăm şi să coborâm pe uşa din spate", a scris orădeanul.

Ba mai mult, susţine călătorul OTL, şoferul care conducea autobuzul 26 în dimineaţa de vineri a avut şi un limbaj nepotrivit la adresa celor care îndrăzneau să-l întrebe despre frigul din autobuze. "Când oamenii se plâng, dânsul vorbeşte foarte urât. Plătim lunar abonamente şi călătorim cu temperaturi aproape egale cu cele de afară", s-a mai plâns acesta, adăugând că situaţia ar fi cauzată de dorinţa societăţii de transport de a nu creşte consumul de combustibil.

Autobuzul 26 nu este singurul care are probleme cu temperatura interioară, şi alţi orădeni reclamând condiţiile precare de călătorie.

Contactat de BIHOREANUL, directorul OTL, Csuzi Istvan, a afirmat că încălzirea este pornită în mijloacele de transport în comun, însă aceasta nu face faţă temperaturilor exterioare, spre exemplu de -10 grade vineri. "Bineînţeles că se dă căldură în tramvaie şi autobuze, însă din păcate, cum este un ger năpraznic, instalaţiile acestea nu pot să compenseze şi să asigure un confort termic călătorilor. În plus, în tramvaie şi autobuze se deschid uşile des şi intră frigul", a explicat Csuzi. Şeful societăţii de transport în comun a mai spus că speculaţiile că OTL ar face economie cu căldura nu sunt adevărate, ci "rău-voitoare".