PRM şi-a făcut calcule optimiste pentru alegerile din luna iunie, având în vedere că la alegerile precendente nu au reuşit să obţină niciun loc în Consiliul Judeţean sau Consiliul Local.

Conducerea filialei judeţene a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Gheorghe Funar, fost primar al Clujului şi actualmente secretar general al partidului, candidaţii pentru Primăria Oradea, respectiv Consiliul Judeţean, urmând ca în viitorul apropiat să definitiveze listele pentru consilierii locali.

Prognoze optimiste

Ioan Hathazi.jpgLa Primăria Oradea, membrii Biroului Judeţean al PRM l-au votat pe dr. ing. Ioan Hathazi (foto), şef de lucrări la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Oradea, preşedinte al filialei municipale a Partidului România Mare.

Întrebat cum şi-a cântărit şansele la a obţine funcţia de primar, Hathazi a declarat: "Consider că fiecare jucător are şanse relativ egale. Putem să ţinem cont că în Oradea încă nu sunt bătute în cuie toate alianţele. Va fi greu, dar putem spune că şansele sunt de 60-70% pentru ocuparea postului de primar. În ceea ce priveşte locurile în Consiliul Local, 100% vom obţine două".

Pentru Consiliul Judeţean, PRM Bihor a decis să-l propună pe inginerul zootehnist Vasile Gârba. S-a înscris în PRM în 2000, iar în prezent ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene a partidului. Acesta a fost atât consilier local cât şi judeţean.

vasile garba.jpg"Noi zicem că avem şanse că câştigăm preşedinţia CJ", a spus Gârba (foto), menţionând că speră că va obţine peste 20% din voturile cetăţenilor. "Campania aceasta va fi foarte bulversată din cauză că va fi un singur tur de scrutin. Vom asista la mai multe surprize", a mai precizat acesta.

Liderii PRM Bihor au menţionat că se bazează că electoratul lor va fi unul mai mare, având în vedere că atât filiala locală cât şi cea judeţeană a fost întinerită în ultimii ani.

"Ne străduim să ne organizăm cât mai bine. Suntem optimişti şi sperăm întâi să venim cu cât mai mulţi consilieri în judeţ, dar avem speranţe şi la primari şi preşedinte de CJ. Vom profita şi de disensiunile mari din USL", a spus, mai rezervat, Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor.

"Genocid" la Roşia Montană

Prezent la Oradea pentru a participa la o şedinţă a Biroului Judeţean lărgit al partidului, Gheorghe Funar a participat şi el la conferinţa de presă, anunţând că a depus la Pprocurorul general al României, Codruţa Kovesi, un denunţ penal împotriva unei liste imense de persoane implicate în "escrocheria" Roşia Montană. Printre aceste nume se află şi mai mulţi prim-miniştri din 1996 şi până azi, şefii Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, reprezentanţi ai Roşia Montană Gold Corporation şi alţii, pe care Funar îi acuză de "genocid, trădare, complot" şi altele.

"Roşia Montantă Gold Corporation poate să-şi numere zilele până îşi va încheia aventura în România", a spus Funar, referindu-se la plângerea depusă şi adăugând că prin contractul de exploatare existent "s-a pus la cale jefuirea celui mai mare zăcământ de aur, argint şi alte metale rare din lume".

De asemenea, în aceeaşi conferinţă de presă, fostul primar al Clujului a spus că Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, "numit de Traian Băsescu", şi-a scos în 2008 un certificat de handicap accentuat din cauza unor probleme cu ochii, sugerând că a făcut-o pentru a evita impozitarea veniturilor. "El a recurs la o escrocherie, aş putea spune. Avea aceste probleme şi dinainte, dar când a văzut câtă îndemnizaţie are la Curtea Constituţională, a zis că aşa nu mai plăteşte impozit pe venit sau pe terenuri", a spus Gheorghe Funar.