Un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit miercuri în jurul orelor prânzului, după ce a fost prins de malurile unui şanţ de canalizare s-a prăbuşit peste el.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins de prăbuşirea malurilor unui şanţ în localitatea Otomani, comuna Sălacea, unde se efectuează lucrări la canalizare", a declarat pentru BIHOREANUL locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Două echipaje de pompieri militari din cadrul staţiei Valea lui Mihai, din care unul de prim-ajutor, dar şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, au fost mobilizate la faţa locului.

"La sosirea echipajelor, victima era în stare de inconştienţă, acoperită de pământ până la nivelul gâtului. Pompierii militari au procedat la degajarea acesteia, iar echipajul SMURD a efectuat maneverele de resuscitare", a mai spus Roşca.

Medicii s-au chinuit câteva zeci de minute să îl salveze pe tânăr, dar din păcate, fără rezultat.

Un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs accidentul, deoarece, din câte se pare, omul lucra la canalizare.

UPDATE:

Inspectorii muncii au stabilit că accidentul s-a petrecut în timp ce tânărul lucra la canalizare, acesta fiind angajat la firma Construct Transilvania.

"Bărbatul era angajat la o societate care efectua săpături la canalizare, iar ITM a început o anchetă pentru a stabili motivele pentru care s-a petrecut acest accident. În baza acestora, cei de la Parchet vor stabili cine se face vinovat pentru producerea evenimentului", a declarat joi pentru BIHOREANUL şeful ITM Bihor, Nicolae Hoduţ.