În Oradea, unii copaci trebuie să dovedească o rezistenţă neobişnuită pentru a supravieţui. La intersecţia străzii Transilvaniei cu bulevardul Dacia, unde municipalitatea amenajează un sens giratoriu, un copac a fost de-a dreptul îngropat de viu. În loc să îl integreze "în peisaj", angajaţii firmei Selina au turnat bitum de jur-împrejurul trunchiului, de parcă acesta ar răsări taman din asfalt!

"Este o greşeală pe care firma contractată s-a angajat să o remedieze într-un timp cât mai scurt", spune Mirela Macra, de la biroul de presă al Primăriei. De altfel, nu e prima "greşeală" din această giraţie. La finalul lunii iunie municipalitatea a solicitat Selinei să refacă pe cheltuiala proprie lucrări de frezare la asfalt, întrucât s-au depistat numeroase defecţiuni.

Din nefericire, acesta nu este nici pe departe singurul copac îngropat de viu. În preajma Orăşelului Copiilor, alţi doi arbori au avut aceeaşi soartă, fiind împrejmuiţi de dale, încă de la realizarea parcului pentru micuţi, în 2007. Totuşi, deşi sunt "îngropaţi" de atât timp, nici unul nu s-a uscat. E modul lor de a le "arăta obrazul" celor care şi-au bătut joc de ei...