Un caz revoltător s-a petrecut în judeţul Mehedinţi, unde o fată de 17 ani este în stare gravă la spital, cu şanse reduse de supravieţuire, după ce a fost incendiată de un bărbat.

Potrivit Digi24, cumplitul atac s-a petrecut vineri seară, în satul Dârvari. Bărbatul de 45 de ani, pe numele său Ion Turnagiu, a intrat peste adolescentă în casa în care aceasta locuieşte, a aruncat cu beniznă pe ea şi i-a dat foc.

Pregătit şi cu un topor

Cei doi se cunoşteau, bărbatul fiind un prieten al tatălui fetei. Mai mult de atât, în urmă cu o săptămână, tânăra l-a reclamat pe bărbat la Poliţie, pentru viol şi agresiune. Poliţiştii au stabilit însă că acuzaţia nu se confirmă, aşa că n-au luat măsuri faţă de bărbat. Se pare că plângerea fetei a fost motivul pentru care bărbatul a atacat-o.

"Când am ieşit eu din casă, soră-mea ardea, iar el fugea. Eu am fugit să o scot pe soră-mea şi să arunc apă pe ea, din fântână. Am încercat să sting focul, iar el a fugit. Mi-a spus că soră-mea merită să ardă. Am luat găleata de apă şi am aruncat apă pe ea. Ardea toată casa. El a venit şi a dat cu benzină. Venise şi cu toporul, dar l-a lăsat după pat. Obişnuia să vină la noi, pentru că era prieten cu taică-miu. Ar fi avut o relaţie cu soră-mea, am văzut mesaje la ea în telefon. Îi spunea că el a iubit-o şi că l-a făcut să sufere. O mai ameninţa pe soră-mea. Ar fi avut o relaţie cu ea. S-au cunoscut la Severin şi apoi a venit aici, în Dârvari", a declarat fratele fetei pentru Actual Mehedinţi.

Şansele tinerei să supravieţuiască sunt minime. "Este în stare extrem de gravă: are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, sunt arsuri profunde. Are şanse minime de supravieţuire", a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde fata este internată.

Eliberat de recursul compensatoriu

Între timp, atacatorul a fost arestat preventiv, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Ion TurnagiuTurnagiu (foto) nu este străin de privarea de libertate, deoarece şi-a petrecut jumătate din viaţă în închisoare. Bărbatul a fost condamnat, în anii ’90, pentru cinci crime, inclusiv a unui bebeluş nenăscut, dar după 25 de ani a fost eliberat condiţionat. Potrivit Digi24, acesta a beneficiat de Legea recursului compensatoriu şi a ajuns liber în mai anul trecut.

Revoltător este şi că victima a fost plimbată între spitale, înainte să primească tratamentul cuvenit. Înainte de a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, ea a mai fost dusă pe la spitalele din Mehedinţi şi Craiova.