Cu ocazia Zilei Globale a Reciclării, sărbătorită anual pe 18 martie, elevii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu le arată orădenilor că reciclarea deșeurilor din plastic merită efortul lor.

În Parcul 1 Decembrie, a fost amplasat un recipient în formă de inimă, unde elevii au pus capace de PET-uri și îi invită și pe oamenii mari din oraș să facă la fel. Profitul obținut din reciclare va fi folosit pentru ajutorarea unor copii bolnavi.

„De doi ani, școala noastră este parte din comunitatea „Capace cu suflet”, care reciclează capace și sumele astfel obținute le donează unor copii bolnavi, care au nevoie de tratamente și intervenții medicale costisitoare. Totodată, vrem să atragem atenția asupra nevoii de reciclare”, a explicat, vineri, pentru BIHOREANUL profesoara Patricia Capriș.

Ideea colectării capacelor a avut-o un ONG din Cluj-Napoca, care a constatat că raportul volum-greutate este bun, capacele pot fi stocate și transportate mai ușor decât alte deșeuri reciclabile, iar prețul pe care reciclatorii îl plătesc pentru ele le face să fie profitabile.

Liceul orădean a predat deja peste 200 de kilograme de dopuri de plastic asociației „Capace cu suflet”. „Toți elevii școlii noastre strâng capace în această inimă pe care acum am amplasat-o în centrul orașului și care va rămâne în parc până duminică inclusiv”, a mai spus Capriș.

Astfel, orădenii pot lăsa aici dopurile PET-urilor, iar profesorii le vor preda asociației din Cluj-Napoca.

Ulterior, recipientul în formă de inimă va fi dus înapoi în interiorul Liceului Greco-Catolic, iar orădenii dornici să sprijine proiectul vor putea duce capacele la unitatea de învățământ.

Vineri, primii care au pus capace în „inimă” au fost chiar elevii Liceului Greco-Catolic, aplaudați pentru gestul lor de viceprimarul Antonia Nica și de episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!