Imagini spectaculoase duminică seară, în Piaţa Unirii. Peste o sută de persoane, tineri studenţi la Medicină, voluntari ai Ambulanţei şi SMURD, au venit la statuia lui Mihai Viteazul, pentru a promova donarea de organe în cadrul campaniei Oradea Pro Viaţă, organizată de Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, sub îndrumarea dr. Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzie Sanguină din Oradea.

Intitulat "Inima Oradiei", pentru că participanţii au format şi un fel de inimă în jurul statuii, evenimentul a fost, practic, punctul culminant al campaniei desfăşurate pe parcursul întregii săptămâni de-a lungul căreia studenţii au împărţit pliante pentru a promova această activitate şi un stil de viaţă sănătos.

Scopul organizării a fost atât sensibilizarea orădenilor cu privire la problema delicată a donării de organe, cât şi ca un omagiu pentru cei care, prin moartea lor, au salvat alte vieţi. 

Duminică seară, participanţii la acţiune au venit îmbrăcaţi în alb încă dinainte de ora 21, programată pentru începerea evenimentului. Zâmbitori, tinerii abia au aşteptat să lanseze lampioanele în aer, iar startul a fost dat de sirenele autospecialei de la Ambulanţă dar şi de fluierul coordonatoarei campaniei, dr. Ligia Burtă. "Vrem să le lansăm în acelaşi timp", le-a explicat doctoriţa.

Lampioanele au fost lansate în văzduh în jurul orei 21.15, în timp ce în fundal se auzea "Gaudeamus", creând o imagine rară pe cerul Oradiei.

Deşi momentul, programat iniţial pentru marţi seară, a fost amânat, din cauza vremii, până la urmă a părut cu efect. Orădenii care au trecut prin zonă au privit curioşi la desfăşurarea de forţe de pe platou şi chiar au pozat şi filmat cu telefoanele mobile.

La eveniment a participat şi dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea progrmului de transplant în Bihor, dar şi deputata Florica Cherecheş.

Detalii despre această campanie, citiţi în articolul "Oradea Pro Viaţă! Marş motorizat pentru donarea de organe, sânge şi celule Stem"