Aproximativ 200 de elevi au marcat, luni, Ziua Internaţională  a Persoanelor cu Dizabilităţi, la o acrtivitate desfăşurată în Parcul 1 Decembrie, în cadrul Proiectului "Inimi pentru inimi", ajuns la a zecea ediţie, organizat  de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont" Oradea.

Elevii au primit câte o inimioară colorată roşie, pe care au ridicat-o spre cer, de 10 ori, imitând bătăile inimii, în semn solidaritate şi respect faţă de persoanele cu dizabilităţi. Cei prezenţi au interpretat şi prima strofă şi refrenul cântecului ,,Prietenia".

"Scopul proiectului lansat de noi este acela de a sensibiliza autorităţile locale, dar şi cetăţenii faţă de persoanele cu handicap, solidarizarea cu aceste persoane, creşterea toleranţei şi a respectului faţă de semenii noştri cu dizabilităţi", arată o informare transmisă de reprezentanţii centrului.

La activitate au participat şi elevi de la şcolile "Nicolae Bălcescu" din Oradea, Sînmartin, Grădiniţa nr. 30  Oradea, precum şi elevi din învăţământul special, de la centrele şcolare Orizont, Nr. 1, "Cristal", respectiv Liceul Tehnologic Special Nr 1 Oradea.