Clubul Sportiv Crișul Oradea și-a premiat, la sfârșit de an, laureații pe anul 2014. Desfășurată la Hotel Continental Forum, Gala CS Crișul 2014 a avut menirea de a-i recompensa cu diplome, trofee și plachete pe sportivii și antrenorii cu cele mai bune rezultate obținute în decursul anului care se apropie de final.

În clasamentul sporturilor olimpice, pe primul loc și cel mai bun sportiv al anului la CS Crișul a fost desemnată înotătoarea Ioana Buzlea (foto), cu 59 de puncte.

Ioana Buzlea, sportivă pregătită de antrenorul Zsolt Illes, a fost vicecampioană națională la juniori I în probele de 100 m bras, 200 m bras și 200 m mixt. De asemenea, la juniori II, a cucerit de trei ori titlul de campioană națională, la 100 m bras, 200 și 400 m mixt. A ocupat însă și 7 locuri II la Campionatele Naționale în probele de 50, 100 și 200 m bras, 50 m spate, 200 și 400 m mixt, dar și 5 locuri III, la 50, 100 și 200 m bras, respectiv 400 m mixt.

Pe locul II s-a situat tot un înotător, Tamas Szalay, cu 41 de puncte, iar pe poziția a III-a, judoka Denisa Bențe, cu 30 de puncte. Pe locurile următoare: Paula Kanalas (judo) - 23 de puncte, Alex Mehes (atletism) - 22 puncte, Daniela David (judo) - 16 puncte, Ioana Prodan (polo feminin) - 15 puncte, Roland Szabo (polo) - 13 puncte, Viktor Kovats (polo) - 13 puncte și pe locul X, Raul Gavriș (polo) - 8 puncte.

La secțiunea sporturi olimpice pe echipe, locul I a revenit formației de polo feminin senioare (antrenor Zoltan Orban), devenită campioană națională. Pe locul II s-a situat echipa de polo juniori I (antrenor Eugen Băjenaru), tot campioană națională, iar pe locul III, echipa de polo juniori II (antrenor Ciprian Câmpinau), de asemenea, campioană națională.

În ceea ce privește secțiunea sporturilor neolimpice, primele două locuri le-a dat o secție mai nouă la CS Crișul, cea de sambo. Pe primul loc s-a situat Ioana Mădălina Pantea, devenită vicecampioană mondială de tineret în Coreea, în cadrul probei de 72 kg. Pe locul II s-a situat sora ei, Georgiana Pantea, iar pe locul al III-lea, Gabriel Antal, de la fotbal-tenis.

La secțiunea speranțe au fost premiați atletul Cristian Mehes și înotătoarea Ingrid Husar. Mezinul familiei Mehes, dar și Gabriel Antal au primit ulterior și premii speciale pentru activitatea și ascensiunea lor din acest an.

Conducerea a premiat şi antrenorii clubului: Zsolt Illes (înot), Olimpia Ianc (judo), Albert Mehes (atletism), Zoltan Orban, Ciprian Cîmpianu, Eugen Băjenaru și Cosmin Goina (polo), Georgiana Pantea (sambo), Gheorghe Grădinaru (fotbal-tenis), Georgeta Shir (înot) și Ioana Nistor (baschet).

Printre invitații și oficialitățile galei clubului Crișul din acest an s-au numărat Iacob Hanțiu (director CSU Oradea), Dan Matei (director LPS Bihorul), Sorin Buhaș (director DJST Bihor), Iosif Korodi (inspector DJST Bihor), Ioan Huluban și Petru Lung (din partea Jandarmeriei) și Viorel Nemeș (președinte FC Bihor).