În premieră, preşedinţia a făcut publică înregistrarea discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS. Înregistrările au fost publicate pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", după ce prim-ministrul a spus că Băsescu a fost "bădăran" cu ministrul Ioana Petrescu.

Potrivit Mediafax, Traian Băsescu a întrebat-o pe ministrul de Finanţe unde a terminat studiile, precizând că se aştepta de la aceasta la argumente gen Roubini. "Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creşterea economică, atât? Dar bănuiesc că aţi observat că Germania, Franţa, Italia, au intrat în declin şi asta ne va afecta ", a spus Băsescu.

Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: "Un motiv în plus să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze şi să investează mai mult", a spus aceasta, vizibil emoţionată.

"Doamnă, am zis că... Unde aţi zis că aţi terminat? La Harvard, la Oxford?", i s-a adresat Băsescu. "La Harvard", a răspuns Petrescu. "Roubini, economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui", i-a spus preşedintele ministrului de Finanţe.

Preşedintele Băsescu i-a mai spus ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, că argumentele acesteia în favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu ştie despre ce este vorba.

Încă de la începutul discuţiei de la Cotroceni, şeful statului le-a reproşat premierului Victor Ponta şi ministrului Finanţelor că nu au prevăzute surse din care să acopere "gaura" produsă de scăderea CAS cu 5% şi a spus că văzute "tentativa de punere în dezbatere publică a noului Cod Fiscal", care prevedea taxe suplimentare.

De asemenea, şeful statului a ţinut să precizeze: "Nu ţin să-l retrimit Parlamentului, că e o măsură bună pentru agenţii economici".

"Dacă aş vrea să-mi bat joc de ţara asta, aş promulga-o fără să mai întreb nimic. Eu plec în decembrie, la terminarea mandatului", a mai spus preşedintele.