PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scăderea din T2 a fost de numai 0,3%, faţă de o scădere de 0,9% anunţată iniţial.

Trimestrul II 2014 faţă de trimestrul III 2014 a înregistrat o creştere a PIB-ului cu 1,9%, iar trimestrul III din 2014 comparativ cu trimestrul III din 2013 relevă o creştere de 3,2%.

Astfel, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară de anul trecut, România înregistrează o creştere economică de 2,8%.

Imediat după ce INS a anunţat datele revizuite, premierul Victor Ponta a susţinut o declaraţie de presă, spunând că "este o zi bună pentru România" şi că "Dumnezeu ţine cu oamenii buni".

"Este o zi bună pentru România şi mă bucur că datele puse la dispoziţie în mpd oficial de INS confirmă optimismul nostru. În ultimele zile, fiind campanie, s-a vorbit de recesiune, de dezastru... Au fost doar vorbe de campanie. Mi-am dorit ca azi datele să arate adevărul, pentru că vreau ca lucrurile să meargă bine în România şi se pare că Dumnezeu ţine cu oamenii buni şi cu românii", a spus premierul Victor Ponta.

Cifrele revizuite anunţate de INS sunt mai bune decât estimase premierul în urmă cu câteva zile, fapt ce a generat controverse şi suspiciuni, în condiţiile în care datele INS nu trebuie dezvăluite înainte de termenele stabilite.

"Am spus alaltăieri că în baza datelor noastre, urma să avem o creştere economică de 1% şi am fost contrazis. Mă bucur că nu a fost 1%, ci 1,9%", a subliniat premierul. "Asta înseamnă că faţă de un an bun, 2013, şi un trimestru bun, creşterea e importantă", a adăugat Victor Ponta.

El consideră că anul acesta putem ajunge din nou la 3% creştere economică, în condiţiile în care state importante din UE sunt, din păcate, într-o încetinire. "Însă România va rămâne între primele trei ţări la creştere. Faptul că doi ani la rând suntem între primele trei ţări din UE trebuie să ne mândrim", a subliniat Victor Ponta.

El a încheiat declaraţia de presă fără a mai răspunde întrebărilor jurnaliştilor, în ciuda insistenţei acestora.