Ministerul Educaţiei a finalizat procedura şi calendarul privind înscrierea şi reînscrierea în învăţământul preşcolar, în anul şcolar 2020-2021.

Pe copiii care au mai fost la grădiniţă şi vor merge şi din toamnă, părinţii trebuie să îi reînscrie în perioada 25 mai şi 5 iunie.

Înscrierile la grădiniţă se vor desfăşura în două etape: 8 iunie - 3 iulie şi 20 iulie - 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se vor soluţiona între 11 şi 31 august.

"Pentru înscriere, părinţii pot comunica unităţii de învăţământ prin poştă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicaţia specifică din Modulul SIIIR - Înscriere la grădiniţă 2020-2021", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. De asemenea, şi reînscrierile se pot face prin e-mail, telefon sau fax.

În situaţia în care, într-o grădiniţă, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice. Au prioritate copiii orfani, care au fraţi sau surori în grădiniţa respectivă şi care au un handicap.

Ministerul Educaţiei spune că grădiniţele nu pot folosi aşa-numitele "liste de preînscrieri".

Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

De asemenea, pe site-ul Inspectoratului Şcolar, fiecare grădiniţă trebuie să îşi anunţe capacitatea de şcolarizare şi criteriile generale şi specifice pentru înscrierea copiilor.