Termenul limită de trimitere a fotografiilor care surprind frumuseţile Munţilor Apuseni pentru concursul "Natura prin obiectiv: Biodiversitatea în Munţii Apuseni" este 15 septembrie. Doritorii se mai pot înscrie trimiţând fotografiile pentru categoriile floră, faună şi macro, dar şi formularele de înscriere pe adresa prietenii.muzeului@gmail.com

Potrivit unui comunicat al Muzeului Ţării Crişurilor, toate fotografiile înscrise în concurs vor participa la preselecţie, iar dintre acestea, cele selectate vor trebui trimise şi în format tipărit până la 15 octombrie, pe adresa Bulevardul Dacia numărul 1-3, la Palatul Baroc. Acestea vor fi jurizate până pe 30 octombrie.

Cele mai bune trei lucrări de la fiecare secţiune a concursului vor fi premiate în bani. Astfel, locurile I vor primi câte 500 de lei, locurile II 300 de lei, iar locurile III 200 de lei, premiile fiind oferite de Petrom.

În plus, în luna noiembrie, în timpul festivităţii de premiere de la Muzeul Ţării Crişurilor va fi organizată şi o expoziţie a celor mai bune lucrări ale concursului. De asemenea, expoziţia va fi prezentată şi la Centrele de vizitare ale Parcului Natural Apuseni, precum şi în muzeele din oraşe limitrofe Apusenilor.

Concursul "Natura prin obiectiv: Biodiversitatea în Munţii Apuseni" celebrează Anul Internaţional al Biodiversităţii 2010, declarat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Regulamentul concursului şi formularul de participare pot fi găsite pe site-ul Muzeului, www.mtariicrisurilor.ro