Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor aşteaptă concluziile controlului pe care Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) l-a făcut la Şcoala Profesională "Ovidiu Drimba" din Lugaşu de Jos, şcoală pentru care însuşi inspectorul general Virgil Blage a cerut retragerea acreditării, după ce a depistat, printre altele, că mai mulţi elevi ai şcolii au fost înscrişi la cursuri fără ştirea lor ori a părinţilor, că şcoala n-are nicio dotare, dar şi că singurul profesor de specialitate era şoferul şcolii.

În urma sesizării, ARACIP a făcut nu un control, ci două, după ce prima verificare a fost contestată de IŞJ Bihor, pe motiv că expertul desemnat să verifice aspectele reclamate a făcut parte şi din echipa care a autorizat şcoala, în vară.

Dacă atunci n-a observat neregulile, este greu de crezut că vede mai bine acum, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar a cerut o altă evaluare, care a şi avut loc.

La fel ca prima, s-a făcut tot de la distanţă, experţii ARACIP solicitând să le fie transmise documente şi fotografii. Când vor prezenta concluziile nu se ştie. Poate că n-au vrut să strice nimănui bucuria sărbătorilor...