Situaţie inedită pentru inspectoratele şcolare din Arad şi Bihor. După ce fostul inspector adjunct arădean Mihai Spânu a fost condamnat la închisoare, pentru că a luat şpagă la Bacalaureat, Ministerul Educaţiei l-a înlocuit cu o persoană din afara judeţului, mai precis, din Bihor. Practică neobişnuită, deoarece de regulă inspectorii şcolari sunt numiţi din rândul profesorilor judeţului.

Astfel, profesoara de fizică Lucia Curta, care până acum era inspector pentru dezvoltarea resurselor umane în Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi preda la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea, a fost numită inspector şcolar general adjunct în Arad. Curta, de origine arădeancă, dar stabilită în Bihor de mulţi ani, lucrează la IŞJ Arad de la începutul aceste săptămâni.

Totuşi, relocarea ei n-a fost bine văzută de angajaţii IŞJ Arad. Potrivit presei arădene, aceştia se simt deconsideraţi de Ministerul Educaţiei, care prin numirea unui "outsider" pe funcţia de inspector adjunct ar sugera că, de fapt, niciun profesor din Arad nu este capabil să ocupe această funcţie.