Pedelistul Tecsi Francisc, care ocupa funcţia de inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor din octombrie anul trecut, va fi destituit din funcţie.

"În 28 aprilie a sosit un Ordin al Ministerului (n.r. Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului) de eliberare din funcţie pentru inspectorul Tecsi. Acesta va fi înlocuit de directoarea Grădiniţei Orsolya, Nagy Magdolna", a declarat marţi, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Bihor, Ramona Bacter.

Totuşi, Tecsi nu a fost încă demis, deoarece se află în concediu medical. Coincidenţă sau nu, tot din data de 28 aprilie. Se pare că înlocuirea lui Tecsi cu Nagy, membră UDMR Bihor, este o consecinţă a protocolului de colaborare semnat între cele două organizaţii politice.

Numele lui Tecsi Francisc a fost pomenit de liberalii bihoreni în septembrie 2009, când directorul Colegiului Tehnic Vadu Crişului l-a acuzat pe şeful IŞJ Bihor, Dorel Luca, de faptul că îl supune la presiuni pentru a demisiona, ca locul său să poată fi luat de Tecsi.