Directorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, Dan Matei, care vineri după amiază a fost numit şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor în locul PDL-istului Dorel Luca, are toate şansele să fie şeful IŞJ Bihor cu cel mai scurt mandat.

Sursele BIHOREANULUI susţin că Matei a ajuns oarecum "din greşeală" în această funcţie, deoarece înţelegerea între organizaţiile judeţene PNL şi PSD era ca la şefia IŞJ Bihor să fie pus liberalul Daniel Negrean. Numai că, surprinzător, Ministerul controlat de PSD l-a numit pe Dan Matei, mai mult ca sigur, la propunerea unor lideri locali ai partidului care nu au ţinut cont de înţelegerile prealabile.

Aceleaşi surse susţin că acum liderii celor două filiale, partenere în USL, caută o soluţie pentru a-l revoca din funcţie pe Matei şi a-l înlocui cu acelaşi Negrean, fără ca situaţia să fie interpretată ca fiind ridicolă, mai ales după eşecurile cu nominalizările de la vârful Ministerului.

Contactat de BIHOREANUL, Negrean a confirmat parţial informaţiile, fără însă a dori să le intepreteze. "Cum a ajuns domnul Dan Matei pe această funcţie nu ştiu, întrebaţi-l pe dânsul", a spus Negrean.

Pe de altă parte, liberalul se consideră îndreptăţit să fie şeful Inspectoratului Şcolar. "În calitatea mea de consilier local, m-am implicat pe partea educaţională. Am purtat discuţii cu şefii celor două partide (n.r. PNL Bihor, respectiv PSD Bihor), acum aştept şi eu o decizie", a mai spus Negrean.

De cealaltă parte, Dan Matei susţine că nu ştie nimic de înţelegerile politice. "Eu am un ordin de ministru pe care îl respect până când vine un alt ordin", s-a rezumat el să declare.

UPDATE: Potrivit unor surse politice, se pare că nu PSD-iştii l-ar fi propulsat pe Dan Matei la fruntea IŞJ Bihor, ci liderul sindicaliştilor bihoreni din învăţământ, Ioan Ţenţ. Graţie faptului că şi ministrul Educaţiei provine din rândul sindicaliştilor, se pare că opinia lui Ţenţ privind şefia IŞJ Bihor a cântărit mai mult decât cea a liderilor politici PSD şi PNL, care în unanimitate l-au susţinut pe Negrean. Ţenţ neagă însă că ar fi susţinut vreo persoană pentru şefia Inspectoratului Şcolar. "Nici nu aveam noi cum să susţinem pe cineva, pentru că nu ne-a întrebat nimeni. Am purtat nişte discuţii cu ministrul, dar nu chestiuni de genul acesta, ci probleme mai serioase care ne interesează, precum majorarea plăţii membrilor din comisiile de examen", a spus Ţenţ.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul "Dorel Luca, înlocuit de la şefia Inspectoratului Şcolar cu directorul Liceului Sportiv, Dan Matei"