Copiii bihoreni sunt recenzaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În această săptămână, la fiecare şcoală din judeţ s-a format o comisie care numără câţi viitori elevi vor fi în clasele pregătitoare, respectiv în clasele I.

"Părinţii orădeni sunt rugaţi să meargă la şcoala la care sunt arondaţi, în funcţie de strada pe care locuiesc, şi să declare câţi copiii vor înscrie în aceste clase. De asemenea, ei vor trebui să spună dacă îi vor înscrie la şcoala la care sunt arondaţi sau nu", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, inspectorul şcolar general adjunct, Kery Hajnal. De asemenea, circumscripţii şcolare s-au mai înfiinţat în Beiuş şi Batăr, în restul localităţilor din Bihor nefiind nevoie, deoarece există o singură şcoală generală.

Potrivit lui Kery, aceste informaţii sunt necesare Inspectoratului Şcolar pentru a realiza un plan de şcolarizare conform cu realitatea, mai precis pentru a înfiinţa clase pregătitoare şi clase I în funcţie de cererea părinţilor.

Pe site-ul IŞJ Bihor au fost postate circumscripţiile unităţilor de învăţământ, adică lista străzilor arondate fiecărei şcoli din municipiu.

Înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I, se va face, cel mai probabil, în luna martie.