Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că în judeţ sunt 27 de grupe sau clase în izolare, din cauza Covid-19, care însumează 518 preşcolari şi elevi.

Pe lângă Şcoala Gimnazială nr. 16 din Oradea, care a intrat marţi în scenariul roşu, după ce s-au confirmat cinci îmbolnăviri cu coronavirus, s-a mai închis o grădiniţă din Tileagd. Comunicatul Inspectoratului nu precizează câte îmbolnăviri cu Covid-19 s-au confirmat în Tileagd.

În prezent, în tot Bihorul, sunt raportaţi cu Covid-19 un număr de 16 preşcolari şi elevi, de la 12 unităţi de învăţământ. „De asemenea au fost confirmate cu COVID un număr de 13 cadre didactice de la 9 unități de învățământ. Din rândul personalului didactic auxiliar/ personalului nedidactic au fost confirmați un număr de 7 persoane de la 6 unități de învățământ”, se arată în comunicat.

Potrivit IŞJ Bihor, până acum, în acest an şcolar, 88.690 de preşcolari şi elevi din Bihor au fost prezenţi fizic la şcoală, însumând un procent de 76%, în timp ce diferenţa de 24% au participat la lecţii online. Şcolile unde lecţiile se ţin online au la dispoziţie 1.800 de dispozitive electronice.