După ce Oradea a intrat în scenariul şcolar verde, iar toţi elevii din municipiu participă fizic la ore, în tot Bihorul au mai rămas doar 4.239 de şcolari care învaţă online, din 149 de uniăţi, conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Este vorba de elevi din clasele V-VII şi IX-XI din localităţile unde rata de incidenţă a îmbolnăvirilor este peste 1 caz la mia de locuitori.

În schimb, 86.766 de elevi se întâlnesc faţă în faţă cu colegii şi profesorii. Dintre aceştia, 78.476 sunt în scenariul 1 (verde), iar 8.290 sunt din scenariul 2 (roşu şi galben), adică preşcolari sau elevi din clasele primare, a VIII-a sau a XII-a, care merg la şcoală indiferent de rata de incidenţă din localitatea lor.

Datele IŞJ Bihor mai arată că, în prezent, în judeţ 13 elevi sunt confirmaţi cu Covid-19 şi sunt în carantină, situaţie în care sunt şi 12 cadre didactice infectate, respectiv trei angajaţi ai şcolilor din rândul personalului nedidactic.

Îmbolnăvirea dascălilor a făcut ca şase clase sau grupe, cu un total de 148 de elevi, să aibă activitatea fizică suspendată.  

Totodată, în prezent, 565 de elevi din Bihor învaţă online, din motive medicale, iar 28 de profesori continuă să predea pe internet, tot din considerente medicale.