Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a decis, miercuri, ca o comisie să realizeze o inspecţie generală la Şcoala Szacsvay Imre, după ce BIHOREANUL a dezvăluit că directoarea Pasztor Gabriella nu lasă copiii români şi maghiari să folosească aceeaşi toaletă.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a primit nicio sesizare vizavi de aspectele semnalate de mass-media, însă, cu toate acestea, s-a dispus efectuarea unei inspecţii generale pentru a stabili dacă aceste aspecte sunt sau nu reale", a declarat, miercuri, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Cel mai probabil, comisia de inspecţie va fi condusă de inspectorul Marta Vad, responsabil de Şcoala Szacsvay Imre. La finalul inspecţiei, comisia va întocmi un raport şi va stabili ce măsuri se impun.

Şcoala Szacsvay Imre şi Colegiul Mihai Eminescu împart o clădire cu patru săli de clasă pe strada Stânişoarei, în care funcţionează trei clase de elevi români şi una cu predare în limba maghiară. Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, directoarea şcolii maghiare, Pasztor Gabriella, a impus femeii de serviciu angajată a acestei şcoli să cureţe doar o toaletă din cele patru aflate în grupul sanitar şi să aibă grijă ca WC-ul respectiv să fie folosit doar de elevii maghiari.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul "Şovinism pe budă!"