Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor este în doliu. Unul dintre inspectorii generali adjuncţi, Akos Zoltan, a decedat duminică, la vârsta de 59 de ani, internat fiind la Institutul Oncologic din Cluj Napoca.

Akos suferea de mai mult timp de leucemie, motiv pentru care în ultimele luni a fost în concediu medical. Boala sa nu a putut fi, însă, vindecată de medici.

"A servit cu pasiune şi devotament învăţământul bihorean timp de peste 37 de ani, fiind un adevărat model de înaltă ţinută morală, dăruire, probitate profesională şi competenţă managerială. Transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndoliate, rugându-l pe bunul Dumnezeu să-i dea celui dispărut odihnă veşnică în Împărăţia Sa", este mesajul transmis de colegii de la IŞJ Bihor.

Înmormântarea va avea loc joi, de la ora 12 la Capela Steinberger din Cimitirul Municipal Oradea.

Absolvent al specializării Atletism din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Oradea, dar şi al masterului Managementul educaţional din cadrul aceleiaşi facultăţi, Akos Zoltan a ocupat funcţia de inspector şcolar general adjunct timp de mai mulţi ani, indiferent de partidul de guvernământ, fiind susţinut de UDMR. Deocamdată nu se ştie dacă funcţia de inspector şcolar adjunct rămasă vacantă va fi din nou ocupată sau IŞJ Bihor va rămâne cu trei inspectori adjuncţi.