Numit recent în funcţia de director adjunct al clubului Crişul Oradea, George Horia Fărăianu a fost prezentat oficial presei de directorul general Ionel Bungău, în obişnuita conferinţă de presă săptămânală.

Încă de la început, Fărăianu, propulsat de PSD în această funcţie, a fost luat la întrebări de jurnalişti, contrariaţi de faptul că structura de conducere a clubului orădean rămâne în continuare încărcată, în timp ce la nivel de secţii nu sunt antrenori suficienţi.

Noul şef a recunoscut că nu are legătură cu vreo activitate sportivă şi nici experienţă în domeniu, dar a promis că se va strădui să facă "sportul bihorean să meargă mult mai bine decât până acum".

"Vom încerca să atragem fonduri pentru club şi pentru cele 17 secţii ale acestuia. Pe partea sportivă pot să primesc sugestii şi sfaturi, iar pe cea de management mă descurc, am experienţă în domeniu", a mai afirmat noul director adjunct al clubului Crişul, care aşteaptă ca în două-trei zile directorul general să-i prezinte sarcinile de serviciu, pentru a-şi putea fixa şi el obiectivele.

Fostul director adjunct, PDL-istul Manuel Seleş, fără a se fi remarcat prin ceva, a rămas şi el în cadrul clubului, în calitate de consilier pe achiziţii. Asta, chit că CS Crişul are serioase probleme de buget şi, pe cale logică, nici nu prea are ce achiziţiona...

Grav este că, în timp ce conducerea clubului este destul de stufoasă, la multe secţii, precum cele de box, polo, lupte sau rugby nu sunt antrenori suficienţi, lucru recunoscut, de altfel, şi de directorul general. "Dorinţa mea a fost să primim şi antrenori, căci la unele secţii lucrăm pe bază de voluntariat, dar deocamdată ne-am ales doar cu promisiuni din partea Ministerului Tineretului şi Sportului", a spus Ionel Bungău.

Acesta a comentat critic şi numirile politice care continuă să se facă în sport. "În ceea ce priveşte imixtiunea politicului în sport, ar trebui să meargă doar până la nivel de Direcţii Judeţene de Sport şi Tineret. Când se ajunge şi la nivel de club, e o problemă", a conchis Bungău, conducătorul celui de-al doilea club ca mărime din ţară, prin numărul de secţii, după Olimpia Bucureşti.