În anul care imediat se încheie, 41% din necesarul de electricitate al Danemarcei a fost acoperit de energia produsă de turbinele eoliene, iar de anul următor autorităţile daneze îşi propun să creeze insule artificiale în care vor fi amplasate doar "morişti".

Proiectul, în valoare de 30 miliarde de euro, presupune amplasarea unor parcuri de turbine eoliene ce vor produce energia suficientă pentru a alimenta 10 milioane de locuinţe.

Capacitatea parcului va fi de cinci ori mai mare decât toate turbinele eoliene existente în prezent în ţară. Danemarca, ţară cu o populaţie de aproximativ 6 milioane de locuitori, a alocat deja 65 milioane de coroane pentru studii cu privire la modul în care energia provenită de la parcurile eoliene poate fi stocată sau convertită în hidrogen regenerabil.

Proiectul este unul foarte important pentru că va ajuta la îndeplinirea condiţiilor impuse de legea adoptată recent de Parlamentul din Danemarca, care vizează reducerea cu 70% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030.