În ciuda promisiunilor guvernanţilor că vor lua măsuri, insulele de calmare a traficului de pe DN 79, între Oradea şi Arad, provoacă în continuare tragedii.

Un bărbat de 45 de ani din Drobeta Turnu Severin a murit, în noaptea de luni spre marţi, după ce TIR-ul pe care îl conducea s-a izbit de o astfel de alveolă. Accidentul a avut loc în jurul orei 2 dimineaţa, la intrarea în Gepiu, pe direcţia Oradea - Arad.

"În timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, şoferul nu a adaptat viteza de deplasare la întâlnirea zonei mediene de calmare a traficului, situată la ieşirea din localitate. Astfel, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autotrenul s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, subcomisar Alina Dinu. În urma impactului, şoferul a murit pe loc.

Nu este primul şofer care moare, însă, din pricina acestor insule de calmare. Zeci de accidente rutiere au avut loc în satele Nojorid, Leş ori Gepiu pentru că alveolele sunt nesemnalizate, au borduri înalte şi perpendiculare pe şosea, astfel că "aruncă" orice vehicul care le loveşte.

Însuşi prefectul Claudiu Pop a atras atenţia asupra necesităţii refacerii acestor insule, iar la jumătatea lunii mai, directorii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, prezenţi la Oradea alături de ministrul Transporturilor, Dan Şova, au promis că vor reface aceste insule.