Orădenii iubitori de literatură au prilejul să se întîlnească cu scriitorul Radu Ulmeanu, directorul general al revistei Acolada din Satu Mare, care își va lansa romanul Siberii, apărut la Editura Tribuna, Cluj-Napoca, 2017.

Întâlnirea este organizată de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Memorial Iosif Vulcan, revista Familia, și va avea loc în ziua joi, 15 februarie, de la orele 17, la sediul Muzeului Iosif Vulcan. Despre carte și autor vor vorbi scriitorii Ioan Moldovan, Cătălin Șușu și Ioan F. Pop - moderator.

„O fascinantă operă, cu o structură binară roman-autobiografie, în care se intersectează mai multe tipuri de scriitură, Siberii este un fabulos roman anticomunist, o metaficțiune ce înglobează numeroase documente de istorie, ce dinamitează o epocă (cea comunistă) și pune în lumină fața schimonosită și convulsiile istoriei contemporane, din care fantomele trecutului nu s-au retras definitiv. Siberii este, fără îndoială, capodopera autorului, o carte ce nu va trece neobservată nici de prietenii, nici de inamicii săi, dar mai ales de cititorii onești, avizi de a cunoaște până la capăt adevărul bolgiilor dantești prin care ne invită Radu Ulmeanu, romancier desfășurându-se și aici cu un strălucitor talent, cu o uimitoare originalitate a scriiturii”, mărturisește Ion Cristofor în cuvântul prefațator al cărții pe care o consideră „un fabulos roman autobiografic”.