Institutul Francez din România, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Primăria Oradea şi Asociaţia de promovare a turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), organizează, vineri, evenimentul "Rencontres franco-roumaines du tourisme" / "Întâlnirile franco-române pentru turism" cu tema "turismul termal şi formarea profesională".

Cu această ocazie, reprezentanţi români şi francezi din întreprinderile din sectoarele economice turism şi alimentaţie, din instituţii de cultură, reprezentanţi ai colectivităţilor locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ care gestionează sau propun filiere de formare în domeniul turism şi alimentaţie publică, vor prezenta experienţele lor şi vor dezbate asupra acestui subiect.

Judeţul Bihor, gazda acestui eveniment, este o zonă termală importantă a României, iar turismul termal se poziţionează ca sector de dezvoltare economică regională.

Această ediţie este cea de-a IX-a din seria întâlnirilor propuse în perioada 2016-2018 în proiectul bilateral "Rencontres franco-roumaines du tourisme - l’apprentissage des langues et la formation dans les métiers du tourisme: un secteur en plein mutation" / "Întâlnirile franco-române pentru turism - învăţarea limbilor străine şi formarea profesională în meseriile turismului: un sector în plină schimbare ".

Invitatul de onoare al evenimentului este Michel Monsauret, ataşat de cooperare educativă din partea Ambasadei Franţei în România.

Scopul evenimentului este de a facilita schimburile de idei privind organizarea învăţământului profesional din Franţa şi România, de a identifica nevoile de formare profesională şi de învăţare a limbilor străine, respectiv de a dezbate asupra modalităţilor de adaptare a ofertei de formare a unităţilor de învăţământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici şi educativi.

Iniţiativa îşi propune asigurarea unui cadru propice pentru schimbul de informaţii şi prezentarea de noi tendinţe şi proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale, astfel încât să conducă la realizarea de schimburi de expertiză, precum şi la dezvoltarea de proiecte de mobilitate şi parteneriate educative între unităţile de învăţământ din Franţa şi din România, între colectivităţi locale din cele două ţări.

Evenimentul are loc vineri, 2 noiembrie 2018, între orele 09:00-14:30, la Hotel Continental Forum Oradea, iar pe toată durata desfăşurării acestuia va fi asigurată traducerea simultană din/în limba franceză şi română.

Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Primăria municipiului Oradea şi Asociaţia de promovare a turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, a Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) şi al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie din România (CCIFR).

Partener ospitalitate: Hotel Continental Forum Oradea.