Numele "Elena" apare în mai multe discuţii purtate de omul de afaceri Dorin Cocoş cu fostul tenisman Dinu Pescariu, atunci când cei doi încercau să îşi acopere urmele în dosarul Microsoft, scrie Digi24.

În plus, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, vorbeşte despre o anume protecţie de care Daniel Funeriu şi Valerian Vreme, alţi doi demnitari cercetaţi în dosar, ar beneficia din partea unui partid politic.

Aşa s-ar explica, spune Gabriel Sandu, faptul că acuzaţiile aduse la adresa celor doi, nu sunt atât de grave. Interceptările au fost rezentate ca probă în faţa magistraţilor instanţei supreme, care au decis azi-noapte arestarea preventivă a lui Dorin Cocoş şi a altor trei persoane.

Discuţie Dorin Cocoş-Dinu Pescariu:

Dorin Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine. Că am vorbit şi cu... cu Elena şi a zis: foarte bine.

Dinu Pescariu: Da?

Dorin Cocoş: Da.

Dinu Pescariu: Bravo!

Dorin Cocoş: Când am spus... că am stat şi m-am gândit... acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau mâine.

În ceea ce priveşte numele "Elena", nu este precizat niciun nume de familie.

Candidatul PMP la preşedinţie Elena Udrea, fosta soţie a lui Dorin Cocoş, a spus la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24 că nu a ştiut nimic despre afacerile lui Dorin Cocoş.

"Nu cunoşteam afacerile soţului meu, nu pentru că nu m-ar fi interesant neapărat, dar am avut atât de multe lucruri de făcut în ultimii zece ani în cariera mea, pentru acest proiect personal pe care eu l-am avut, încât nici timpul necesar nu-l aveam pentru a sta de vorbă. Ţtiam de la început că e om de afaceri, ce să mă intereseze ce face în plus?", a spus Elena Udrea.

Discuţie Gabriel Sandu-Persoană necunoscută:

Gabriel Sandu: Funeriu, dacă are protecţie de la PMP şi pe Vreme... au şi ei un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta, deci de la ei a pornit tot, înţelegi, iar ăla care-i cel mai belea sunt eu.

Discuţie Dumitru Nicolae - Cleo:

Dumitru Nicolae: Auzi, vorbeşte tu cu, cum o chemă? Cu notăriţa. Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile (n.r. - firmei) donaţie la copiii mei.

(...)

Cleo: La modul că, dacă să spunem ai vreodată nişte creanţe, în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia.

Discuţie Dorin Cocoş-Dinu Pescariu:

Dorin Cocoş: Pot să fac asta. Da, măi, cap sec, eu nu am nicio problemă! (...) Am vorbit şi cu mai mulţi avocaţi.

Dorin Cocoş: Tu mi-i dai mie din cont şi-i spun care-i problema. Păi hai să ne vedem într-o zi. Ia-ţi un avocat în care ai încredere.

Discuţie Dumitru Nicolae - Cleo:

Dumitru Nicolae: Auzi, vorbeşte tu cu... cum o cheamă? Cu notăriţa. Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile (firmei, n.r.) donaţie la copiii mei.

(...)

Cleo: La modul că, dacă să spunem ai vreodată nişte creanţe, în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia.

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, a fost arestat preventiv în dosarul Microsoft, alături de fostul ministru Gabriel Sandu, omul de afaceri Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.