Stres şi forfotă la maxim săptămâna trecută, când inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au poposit în Bihor şi i-au chemat la "interviu" pe toţi şefii de Parchete din judeţ. Tema abordată a fost extrem de spinoasă, şi anume modul în care au respectat procedurile privind interceptările suspecţilor, atât la luarea măsurii, cât şi pe parcurs şi mai ales la sfârşit, când magistraţii aveau obligaţia să le spună "clienţilor" care se dovedeau nevinovaţi că fuseseră umpluţi cu microfoane şi camere ascunse.

Bihorel a aflat, însă, că unii au stat mai prost la ultimul capitol, cel cu înştiinţările. Motiv pentru care au intrat în alertă abia înainte de control şi s-au gândit să rezolve problema bombardând foştii interceptaţi cu adrese prin care îi înştiinţează că au fost ascultaţi pe degeaba.

Printre păţiţi se numără şi un orădean care, deşi nu ştie să fi comis vreo belea, a fost interceptat la telefon şi înregistrat ambiental, doi ani la rând, într-un dosar care, în cele din urmă, a fost clasat în 2010. Adică de mai bine de doi ani. Noroc cu inspectorii de la Bucureşti, altfel omul n-ar fi ştiut în veci că braţul lung al legii îl veghea cu atâta patimă. Ori, cine ştie, fără înştiinţare poate dormea şi el mai liniştit...