Facultatea de Informatică și Științe din cadrul Universității din Oradea are cu ce se lăuda: 11 dintre studenții din anul I au intrat în mediul universitar cu media 10, a anunțat Universitatea din Oradea, joi, printr-un comunicat de presă.

„În general, avem, în fiecare an, studenți buni, mai ales la Informatică. Dar, într-adevăr, anul acesta ne-am confruntat cu o situație mai aparte. E o bucurie să putem spune că, la admiterea pentru anul universitar 2023-2024, am avut nu mai puțin de 11 studenți cu nota 10”, a declarat prof. univ. dr. Eugen Macocian, decanul Facultății de Informatică și Științe.

Admiterea s-a făcut pe baza mediei de la Bacalaureat sau a notei de la probele de matematică, informatică sau biologie, discipline de specialitate pentru domeniile de studii cu același nume.

Candidații au putut opta pentru nota relevantă la dosarul de admitere, și așa au fost admiși cu punctaj maxim 11 tineri. Trei dintre ei învață la specializarea Biologie (Borbei Rakhel Odett, Lazăr Andreea Maria, Mușet Alina Florentina), cinci la Informatică (Covaci Andrei Gabriel, Halasz Renata Bianca, Klein David Tudor, Maghear Gabriela Izabela, Sabou Jasmine) și trei la Matematică (Burtic Gabriela Ioana, Filip Florina Olivia, Pop Raul Iannis).

„Pentru facultatea noastră și, cred eu, pentru Universitatea din Oradea e un semn bun că, an de an, avem tot mai mulți studenți admiși cu nota 10. Înseamnă că programele noastre de studii sunt tot mai atractive, pentru tot mai mulți studenți. Avem o imagine pozitivă în rândul generațiilor de liceeni, ceea ce înseamnă că vin spre noi studenți tot mai buni”, a mai spus Macocian.

Cea mai mare căutare o are programul de studii Informatică, unde anul acesta cea mai mică notă la admitere a fost 8,45.

Universitatea a mai precizat că toți studenții admiși cu 10 au primit un dar simbolic: un carnet de excelență.