La două zile după startul administrării celei de-a patra doze de vaccin anti-Covid în România, nici măcar un singur bihorean nu a fost interesat de un asemenea „booster”, în ciuda estimărilor că pandemia poate reveni, cu încă un val, în această toamnă.

Prin urmare, bate vântul atât în cele două centre de vaccinare din Oradea, de la Maternitate și de la Centrul Vascular Venus, cât și în cabinetele celor 142 medici de familie care au contracte cu CAS pentru a administra vaccinuri anti-Covid, cărora oamenii li se adresează pentru problemele de sănătate obișnuite.

„În județul Bihor, în zilele de luni, 16 mai, și marți, 17 mai, nu s-a administrat doza IV la nicio persoană, din lipsă de interes”, a declarat miercuri BIHOREANULUI directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

De altfel, potrivit informațiilor disponibile pe platforma de vaccinare Covid-19 pentru Bihor, în întregul județ au fost administrate luni doar 22 doze de vaccin, iar marți doar 3 doze.

În Bihor sunt vaccinate cu schema completă numai 216.537 persoane (adică 38,65% din populația eligibilă), din care 69.017 (adică 12,32% din populația eligibilă) cu doza booster, III.

„Data la care se vor atinge 70% vaccinați cu schema completă din populația totală, dacă se menține ritmul din ultimele 7 zile este 6 iulie 2102”, arată platforma de vaccinare miercuri, 18 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!