Doi bihoreni, soţ şi soţie, sunt în stare foarte gravă, după ce camera în care dormeau a luat foc. Bărbatul a suferit arsuri pe toată suprafaţa corpului.

Potrivit locotenentului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii au fost solicitaţi să intervină la incendiul produs la locuinţa de pe strada Arany Janos, din Tinca, luni seară, în jurul orei 20.

La faţa locului au fost mobilizate o autospecială cu spumă şi un echipaj de prim ajutor, plus echipajul de Terapie Intensivă al SMURD. "Pompierii au acţionat cu operativitate şi au localizat şi stins incendiul în aproximativ 15 minute", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al ISU.

Cel mai probabil cei doi soţi dormeau şi nu au simţit când a izbucnit focul. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a suferit arsuri de gradul 3 şi 4 pe toată suprafaţa corpului, iar femeia, 58 ani, are arsuri de gradul 2, 3 şi 4 pe 20-30% din corp, a mai precizat Camelia Roşca.

Intervenţia la locul evenimentului s-a desfăşurat, însă, cu dificultate, deoarece victimele sunt de etnie romă şi la momentul izbucnirii incendiului, atât rudele cât şi vecinii s-au impacientat şi nu i-au lăsat pe specialişti să-şi facă datoria. Din acest motiv, paramedicii şi medicii de la SMURD au reuşit cu greu să evacueze victimele şi să le acorde primul ajutor.

"Unul dintre pacienţi este în stare extrem de gravă, cu arsuri de aproape 100% suprafaţa corporală", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi al SMURD.

Cei doi au fost aduşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii şi tratamente suplimentare.

Deocamdată nu se cunosc cauzele exacte ale incendiului şi nici pagubele, acestea urmând să fie stabilite de specialiştii ISU care fac, încă, cercetări la faţa locului.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat transmis marţi de ISU, incendiul a fost generat cel mai probabil de o sobă metalică amplasată în apropierea patului. Pagubele materiale au constat în trei elemente de mobilier: un pat şi două fotolii.