Trei echipaje ale ISU Crişana au intervenit, luni seara, pentru a stinge un incendiu violent, la anexa cu lemne şi fân a unei locuinţe din satul Cordău. Cum focarele de incendiu erau aproape de două locuinţe, pompierii au folosit trei autospeciale cu apă şi spumă pentru a opri propagarea focului şi au protejat cele două case.

Sesizarea s-a făcut luni seara, ora 19, la numărul unic 112, la faţa locului deplasându-se două echipaje ale Gărzii de Pompieri 1 Mai şi unul din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea.

"În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent la o construcţie auxiliară, existând un risc ridicat de propagare a flăcărilor la casa proprietarului gospodăriei, aflată la aproximativ un metru de focarele de incendiu, respectiv la locuinţa învecinată, situată la aproximativ trei metri de construcţia afectată de flăcări", a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea incendiului în scopul protejării celor două locuinţe din vecinătate.

"Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ 2 ore, a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în interiorul construcţiei - material lemnos, fân etc. -, ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de fum şi gaze toxice", a arătat Roşca.

Echipajele ISU Crişana au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite şi au salvat astfel cele două case din vecinătate. "Ca urmare a producerii incendiului, au ars: acoperişul construcţiei anexe, o căruţă, circa 2 tone de fân şi aproximativ 8 metri cubi grinzi de lemn şi scânduri", a spus reprezentanta ISU.

Nu se cunoaşte cauza incendiului, pompierii făcând încă cercetări.