Un bărbat din Cluj a fost salvat de un pompier bihorean aflat în afara serviciului, duminică, la Mănăstirea Izbuc. Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe, când unui bărbat în vârstă de 67 de ani i s-a făcut rău şi a intrat într-o stare de semiconştienţă. 

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, colonelul Claudiu Mag, ofiţer în cadrul ISU Bihor, care se afla la mănăstire împreună cu familia sa, a intervenit rapid pentru a-i acorda primul ajutor.

"Claudiu se afla cu soţia şi cei doi fii, la Mănăstirea Izbuc, când la un moment dat, în timpul slujbei, a sesizat că se crease agitaţie într-un colţ al bisericii, auzind totodată pe cineva spunând că unui bărbat i s-a făcut rău. Ajuns în câteva secunde lângă victimă, Claudiu a procedat la evaluarea acesteia, constatând că bărbatul, aşezat în genunchi, cu capul lipit de podea, se afla în stare de semiconştienţă. După ce, cu ajutorul unui alt om de bine, a scos victima din biserică, ofiţerul i-a acordat primul ajutor, astfel că aceasta a început să-şi revină şi să reacţioneze la stimulii verbali", se arată în comunicatul ISU.

El a sunat imediat la 112 şi a oferit detalii despre starea bărbatului. În misiunea de salvare i s-a alăturat şi plutonierul adjutant şef Lucian Burta, coleg din cadrul ISU Bihor. Cei doi pompieri au monitorizat victima până la sosirea echipajului medical, când victima se afla în stare de conştienţă.

Bărbatul salvat, în vârstă de 67 de ani, şi soţia sa, cu care se afla la mănăstire, şi-au exprimat recunoştinţa pentru ajutorul primit. 

Colonel Claudiu Mag, în vârstă de 44 de ani, este pompier militar de 22 de ani, în prezent ocupând funcţia de ofiţer specialist în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor al ISU Bihor.

"Claudiu este căsătorit şi are doi copii, cărora le-a sădit în suflet şi în sistemul de valori morale, încă din fragedă pruncie, dragostea faţă de semeni şi principiile prin care aceasta se manifestă", au mai transmis reprezentanţii ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!