- Reporter: Bihorenii ştiu că Lucia Varga a fost deputat PNL, de ce aţi plecat din partid?

- Mi-am început cariera politică în 2005, când Alianţa DA a preluat guvernarea în România. Am activat în PNL, la început ca membru, apoi ca preşedinte PNL Oradea, vicepreşedinte PNL Bihor, iar mai apoi am devenit vicepreşedinte PNL la nivel national şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, pe ţară. Am crescut, m-am format ca om politic în PNL, un partid în care, la început, exista meritocraţie, egalitate de şanse şi libertatea de expresie.

Cu timpul, partidul s-a îndreptat într-o direcţie greşită, deciziile în interiorul partidului luându-se nedemocratic. Am atras atenţia că se fac greşeli, am susţinut în forurile de conducere opiniile colegilor de la baza partidului referitoare la nevoia reformei în partid pentru a deveni o formaţiune politică modernă, care pune cetăţeanul pe primul loc, care este condus democratic, care promovează principiile democratice în interiorul şi în afara partidului. Din păcate, nu am fost ascultată şi, pe bună dreptate, electoratul ne-a sancţionat la alegerile ce au urmat.

Atitudinea mea democratică a incomodat conducerea PNL. A incomodat atât de tare încât am fost trimisă în 2016 să candidez pe un loc neeligibil tocmai la Constanţa. Aceasta după ce, în aproape 20 de ani de activitate, am reprezentat cu cinste şi profesionalism Bihorul, ca ministru, secretar de stat şi parlamentar, m-am luptat să aduc fonduri şi să susţin legi bune pentru bihoreni.

După experienţa neplăcută avută, mi-am canalizat toată energia în pregătirea mea profesională. Am absolvit şcoala doctorală, iar în prezent urmez şcoala postdoctorală din cadrul Academiei Române.

- Rep: De ce aţi ales să candidaţi acum şi de ce pe listele Partidului Mişcarea Populară?

- Nu a fost o decizie uşoară să părăsesc partidul în care mi-am investit atâtea resurse şi energie, dar consider că am o datorie morală faţă de cei care m-au votat. Aşa că, după o îndelungată chibzuinţă, am ales să candidez pe listele PMP Bihor, un partid de dreapta, cu un program în care îmi regăsesc viziunea mea despre politică şi administraţie. Pentru a-i putea ajuta pe oameni, trebuie să fii pe teren, nu să stai deoparte.

Iar, din poziţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, îmi doresc să construiesc acel partid care să ţină cont de valoarea oamenilor din echipă şi să valorifice competenţa şi cinstea. Voi deschide partidul, invitându-i să vină în PMP Bihor pe toţi cei care au principii şi caracter. Voi demonstra încă o dată că adevăratele valori nu se pierd.

- Rep: Când credeţi că veţi putea să faceţi ca principiile PMP să conteze la nivel de judeţ?

- De astăzi! Raspunsul este de astăzi! Vocea noastră va fi luată în seamă, atâta vreme cât suntem uniţi şi punem preţ pe adevăratele valori democratice.

- Rep: În încheiere, dacă aveţi un mesaj pentru alegători...

- Am un mesaj pentru toţi bihorenii. Mergeţi la vot! Alegeţi cu grijă pe cei care vă vor reprezenta! Uitaţi-vă la ei bine şi întrebaţi-vă dacă sunt cinstiţi, muncitori, bine intentionaţi şi dacă au experienţa necesară. Alegeţi-i pe cei care au demonstrat că au facut ceva şi în care aveţi încredere.

Să fii deputat implică să ai experienţă, să vrei să ajuţi, să cauţi şi să găseşti soluţii. Nu mergi în Parlament la odihnă, mergi să te dedici muncii în folosul celor care te-au votat.

Eu îndrăznesc să vă cer votul cu convingerea că vă pot reprezenta cu cinste în Parlamentul României!

Realizat de ABD Net Production S.R.L, CUI RO28022688, la comanda Partidului Mişcarea Populară – Bihor, cod MFC 11200012