O familie din California a plătit 50.000 de dolari pentru a-și clona labradorul care a salvat viața soției în timpul unei excursii.

Totul pentru Marley

Soții Davind și Alicia Tschirhart din Escondido au plătit 50.000 de dolari pentru clonarea câinelui lor, Marley.

Cuplul a cheltuit de sute de ori mai mult pentru a-și clona câinele decât ar fi plătit dacă și-ar fi cumpărat un cățel din aceeași rasă convins fiind că acesta a salvat viața Aliciei în timpul unei drumeții.

"Se întâmpla în 2014, când Marley avea 12 ani și Alicia era însărcinată în patru luni. L-am văzut deodată pe Marley cum a sărit în fața mea și a început să zgârie pământul în locul în care Alicia întindea mâna", a declarat pentru CNN David Tschirhart.

Marley a sărit să alunge un șarpe cu clopoței ascuns în iarbă.

„Văzusem un băț mare și am încercat să îl ridic, nici măcar nu am văzut șarpele până când Marley nu a apărut”, a povestit Alicia.

Dacă reptila ar fi mușcat-o pe aceasta, cel mai probabil femeia și-ar fi pierdut viața pentru că veninul își face efectul în câteva minute, iar familia se afla departe de orice punct de ajutor.

Marley, a murit doi ani mai târziu, răpus de cancer, dar soții Tschirhart nu s-au împăcat cu ideea.

Soții și-a clonat labradorul apelând la o firmă de profil și spun acum că Ziggy, noul cățel este identic cu bătrânul Marley.

„Are aceeași personalitate, se joacă la fel, preferă aceleași jucării”, a declarat Alicia.

„Moda” clonării

Clonarea lui Marley este departe de a fi un caz singular. În anul 2009 câinele de urmă Trakl folosit de salvatori pentru a descoperi victimele de sub dărâmăturile turnurilor gemene în urma atentatelor din 11 septembrie a fost clonat în 5 căței, iar în urmă cu doi ani actrița Barbara Streisand a mărturisit că a clonat doi căței din patrupedul său preferat.

Considerată de o parte a comunității științifice ca neetică, metoda clonării presupune prelevarea de țesut de la animalul încă în viață sau decedat de scurt timp.

Apoi, o celulă din materialul genetic prelevat este introdusă într-un ovul din care a fost extras nucleul, care devine apoi embrion.

Ulterior embrionul, care începe să crească, este transferat unei mame surogat unde se dezvoltă într-o perioadă de gestație normală.