Beer Fest a adunat vineri seară în zona de Food Court a Lotus Center aproximativ 200 de orădeni, iubitori de muzică şi bere. Atmosfera a fost în general relaxată, orădenii preferând să stea la mese, în ciuda ritmurilor, unele chiar alerte, ale lui Eduard Schneider, cunoscut ca DJ Phantom.

Artistul a mixat de toate pentru toţi, încercând să impace într-o notă originală hip-hopul cu muzica dance, tehno şi etno. Au fost mixate piese ale unor artişti cunoscuţi, precum Biţă, Paraziţii, Guess Who sau Bug Mafia, dar au fost cântate şi piese originale, de pe albumele de debut ale lui DJ Phantom.

Orădenii au părut cei mai receptivi la "În slujba omului", o piesă în care sunt inserate mai multe "cut"-uri din discursurile lui Nicolae Ceauşescu. "Sunt pentru prima dată în Oradea şi îmi place aici. În ultimul timp m-am axat mai mult pe muzică de film, dar lucrez la un nou album şi sper să facă o figură frumoasă, când îl voi lansa", a declarat pentru BIHOREANUL Eduard Schneider.

La ora 21 a început concursul de karaoke, moderatorul Lucian Oros invitându-i să se înscrie în special pe orădenii care consumaseră deja bere.

Sâmbătă, de la ora 19, va veni rândul formaţiei de country-rock Desperado să urce pe scenă. Artiştii promit un spectacol pe cinste, din play-list nelipsind "Lenea", "Am cazanul meu" sau "La fel ca tata", piese care "au făcut carieră" în muzica autohtonă.