În prima săptămână a lunii martie, angajaţii Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" au făcut 34 de controale la localităţi, instituţii şi operatori economici din întreg judeţul.

"În cadrul acestor acţiuni, personalul Inspecţiei de Prevenire a constatat 268 de nereguli, 93 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor. Pentru deficienţele depistate au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 amenzi în cuantum de 123.000 lei şi 181 avertismente", a declarat, luni, căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Printre altele, pompierii au depistat construcţii modificate sau lucrări extinse fără aviz, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător ori deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare de urgenţă.

În aceeaşi perioadă 29 februarie - 6 martie, pompierii bihoreni au primit 38 de cereri pentru avizare-autorizare pe linia securităţii la incendiu.

Totodată, militarii au făcut 27 de instruiri cu personalul de la locul de muncă şi cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul instituţiilor, operatorilor economici şi al localităţilor şi 28 exerciţii de alarmare şi evacuare în caz de incendiu, precum şi activităţi de informare preventivă în cadrul unităţilor de învăţământ. În aceeaşi săptămână, pompierii au intervenit la 139 de situaţii de urgenţă.